Reklam

Yusuf Alemdar eli öpülesi büyüklerle kucaklaştı: “Sizlere hürmeti geleceğe miras bırakacağız”

Yusuf Alemdar eli öpülesi büyüklerle kucaklaştı: “Sizlere hürmeti geleceğe miras bırakacağız”

Yusuf Alemdar eli öpülesi büyüklerle kucaklaştı: “Sizlere hürmeti geleceğe miras bırakacağız”
01 Ekim 2024 - 16:20

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Aziz Duran Parkı’nda düzenlenen vefa programında büyüklerle kucaklaştı. Alemdar yaşlıya saygı ve hürmeti geleceğe miras bırakmak istediklerini ve onların tecrübesinin geleceğe ışık olduğuna vurgu yaparak, “Bizim anlayışımızda yaşlı yok, tecrübe vardır. Geçmişe dair anlatılarıyla geleceğimize ışık, yolumuza aydınlık olan yaşlılarımıza saygı ve hürmeti miras bırakacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Aziz Duran Parkı’nda düzenlenen yaşlılara vefa programında bir araya geldi.

Buluşmaya Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Öksüzoğlu, BELPAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Özcan, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaşlıya hürmet

Programda masaları tek tek gezerek yaşlıların elini öpen, onlarla kucaklaşan Başkan Alemdar, günlerini kutlayarak gül takdim etti.

Yaşlıya hürmeti ve saygıyı önceleyerek onların sözlerini kendilerine rehber edindiklerini belirten Alemdar, gelecekte gençlerden aynı yaklaşımı görebilmenin bu davranışın miras bırakılmasına bağlı olduğunu ifade etti.

“Onlar çok önemli bir tecrübe”

Alemdar, “Hayat tecrübeleri ve birikimleri ile bizlere yol gösteren yaşlılarımıza gereken hürmeti göstermek her zaman boynumuzun borcudur. Onların duygusal ihtiyaçlarına duyarlı olmak, onların yalnızlık hissini azaltır ve topluma daha bağlı hissetmelerine yardımcı olur. Ben yaşlılarımızı bir hayat tecrübesi olarak görüyorum. İnanıyorum ki yaşlılarımıza göstereceğimiz anlayış ve hoşgörü, aramızdaki iletişimi güçlendirir ve bizi biz yapan değerleri gelecek nesillere aktarmamıza olanak sağlar” dedi.

“Bizim anlayışımızda yaşlı yok, tecrübe var”

Yaşlıya sevgi ve saygının önemine dikkat çeken Alemdar şöyle dedi: “Bizim anlayışımızda yaşlı yok, tecrübe vardır. Geçmişe dair anlatılarıyla geleceğimize ışık, yolumuza aydınlık olan yaşlımıza saygı ve hürmeti miras bırakacağız. Unutmamalıyız ki, bugün onlara gösterdiğimiz sevgi ve saygı, yarının gençleri tarafından bizlere de gösterilecektir. Bu vesile ile ben bir kez daha tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum”

8 yıldır YADEM resim kurslarında eğitim alan Fatma Zımba, günün anısına eserlerinden birini Başkan Alemdar’a hediye etti. Keyifli buluşma hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum