RUH SAĞLIĞI BOZUK İNSANLARDA ARTIŞ VAR
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

RUH SAĞLIĞI BOZUK İNSANLARDA ARTIŞ VAR

15 Ekim 2024 - 11:14

DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜNDE, RUH SAĞLIĞI BOZUK İNSANLARDA ARTIŞ VAR.

İlgili uzmanlar; "Ruh sağlığı yerinde olan kişi, hem kendisi ile hem de çevresi ile olan ilişkilerinde barışık, kendisini, çevresini ve yaşamı seven kişidir." şeklinde tanımlanmaktadır.
İletişim çağını yaşıyoruz, çok faydarını görüyoruz, bununla birilikte başta çocuklarımız ve geçlerimiz olmak üzere çokta zararlarını yaşıyoruz. 
Bu çağın insanları olarak bir her alanda hayatımıza giren iletişim ve daha çok sosyal medya kullanımı, eğitimli, eğitimsiz herkesin en çok meşgul olduğu ilgi alanı oldu. Bu sosyalleşme beraberinde, bağımlılıkla birlik milyonlarca insanında ruh sağlığınıda bozmaya devam ediyor.
Yaşadığım, Rize ilimizde gazeteci mesleğim nedeniyle, yaşadığım apartman, çevrem ve yakınlarım bana; Bayram Ali bey sosyal medya ve internet bağımlılığı nedeniyle aileler dağılmaya, yuvalar yıkılmaya, sapkınlık, populis kültür, ahlaksızlık artıkça artmaya devam ediyor. Bu konuyu işlemelisin diyorlar.
Diğer bir yandan günlük yaşamda başkalarıyla ilişki kurma ve sürdürmenin kaygısını ve devamlılığı kısa sürmekte ve sonunda üzüntü ve kırgınlıklarla birilikte trajik olayların yaşandığına ülkemizin her yanında haberlere hergün şahit olmaktayız.
Böyle çözümü güç bir ikilem içinde bulunan günümüz insanı karmaşık sorunlar içinde yaşamaya alışmaya zorlanmaktadır.
Bu durumda milyonlarca insanın kendi iç dünyasında denge ve düzen bozulmakta, hem de diğer insanlarla olan ilişkilerinde,  bozulma, yargısız infazlarla birlikte karmaşa, hatta çatışmalar yaşanmaktadır
Buna bağlı olarak da, çeşitli uyumsuzluklar ve ruh sağlığı bozuklukları her geçen gün artmaya devam ediyor.
Son 10 yıldır gerek ailede, gerek okulda ve bütün toplumsal çevrelerde ruh sağlığına ilgi artmıştır. Dünya Ruh Sağlığı Günü bu nedenle kutlanmaktadır. Ruhsağlığı bozulmuş olan insanlarımıza, hükümetimz, milletimiz, hep birlikte müdahale ediyor olmalıyız.
Yunus Emre ne güzel söylemiş; "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır." demiştir. 
Herkese,tüm aile fenerleriyle birlikte ruhsağlığı sağlam hayırlı ömürler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum