KURBAN VE KURBAN BAYRAMI
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

KURBAN VE KURBAN BAYRAMI

13 Haziran 2024 - 21:22

Din bayramlarımızdan en önemlilerinden olan Kurban bayramına milletçe kavuşmanın şükrünü yaşıyoruz. Fakat, başta siyonist, katıl İsrail hükümetinin zalim yöneticileri ve iş birlikçileri masum, günahsız müslümanları, tüm insanlığı katletmeye devam ediyorlar. O nedenle her ne kadar Kurban bayramına kavuşmanın şükrüne derin bir hüzün ve acı için de giriyoruz. 
Peygamber efendimiz (s.a.v) kurbanın Allah katındaki ilgili olarak şöyle buyuruyor; "Âdemoğlu kurban gününde Allah için kurban kesmekten daha sevimli bir iş yapmış olamaz."
Bu yıl dini bayramlarımızdan ikinci büyük bayramımız olan Kurban bayramını, 16 Hazıran 2024 Pazar günü idrak etmiş olacağız. 
Milletimizin ve malesef bir birinden çok kopuk, İslâm aleminin bayramlarını kutlar, bu mübarek bayramın, İslam coğrafyalarında uzun zamandır yaşanan sıkıntıların, göz yaşlarının sona ermesine, esir kardeşlerimizin özgürlüğüne, her gün acımasızca tepelerine yağan bombaların,  ülkeleri işgal altında olan mazlum kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. 
Bu bayramda sadece kurban kesilmez, hac farizasını yerine getirenin binlerce hacımızında kutsal topraklarda hac ibadetlerini yerine getirmektedirler. 
Bayramda, kurban kesmesi vacip olanlarda kurban keser, kurban etinden hem kendileri yer ve hem de başkalarına ikram eder ve dağıtırlar.
Böylece fakirlerin ve yoksulların bayramı neşe ve sevinç içinde geçirmeleri sağlanmış olur. Çünkü Allahın buyruğu böyledir. Kurban mümin olmanın ve Allah'a kül olmanın gereğidir.
Allahü telâ bu hususta şöyle buyuruyor; "Kesilen hayvanların ne etleri, ne de Kanları Allah'a ulaşır. O na sadece sızın takvanız, bağlılığına ve itaatiniz ulaşır. " (Hac süresi, Ayet: 37)
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun...

YORUMLAR