İLKÖĞRETİM HAFTASI
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

İLKÖĞRETİM HAFTASI

08 Eylül 2024 - 21:33

İLKÖĞRETİM HAFTASI ÜLKEMİZE VE RİZEMİZE GÜZEL BAŞARILAR GETİRSİN

İlköğretim Haftası; 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 51. maddesi ile her yılın Eylül ayının 3. haftası “İlköğretim Haftası” olarak kabul edilmiştir. İl, ilçe, belde ve köylerde milli eğitim yetkilileri, eğitim ve öğretimin fert ve millet için taşıdığı büyük önemi belirtecek şekilde programlar hazırlar ve uygularlar.

6 yaşını dolduran tüm çocuklar ilkokula başlamak zorundadır. Bu uygulama, Türkiye’deki ilköğretim seferberliğinin başarısını yükseltmektedir. İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlarımız için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır.

İlköğretim Haftası‘nın canlı ve hareketli geçmesini sağlamak için; konuşma, şiir, resim, broşür, afiş, gösteri, film, sergi temsil, halk oyunları ve benzeri yollardan faydalanılır. İlkokullarda neşe ve sevinç içinde kutlanan İlköğretim haftasında çeşitli törenlerle yöneticilerin eğitim ve öğretimin önemini içeren konuşmalar, yarışmalar, konferanslar, münazaralar düzenlenir. Okul duvar gazetelerinde bu hafta ile ilgili şiirler, yazılar ve fotoğraflar yer alınır. Yazılı, görsel ve sesli medya kuruluşları gibi yayınlarda haftanın önemini açıklayıcı konuşmalar ve açık oturumlar yapılır.

İlköğretim cağındaki çocuklara başta okuma, yazma olmak üzere çeşitli beceriler sevdirilerek öğretilir. Çocuklar ömür boyu kendilerine gerekli olan; bilgisini aktarma, uygulama, uygarca tartışma, arkadaşlarla geçinme, doğruluk, mili ve manevi değerlere bağlılık, büyüklere saygı, küçüklere sevgi, örnek davranış, temizlik ve çeşitli el becerileri, spor alışkanlıkları gibi bilgileri ve eğitimleri bu yaşta ailelerinden sonra en çok okulunda öğretmenlerinden öğrenirler.

İlköğretime başlamak, çocuklarımızın sosyal, beden, zihin ve dil gelişmelerinin sağlanmasında ve ilköğretime hazırlanmasında okul öncesi eğitimi, eğitim sistemimizin ilk basamağıdır. Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Rize İli genelinde 7106 okul öncesi, 16863 ilkokul, 16430 ortaokul ve 17255 lise olmak üzere 57828 öğrenci 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında sınıflarımızdaki yerini aldı. Yine Rize genelinde bulunan 35 Anaokulu, 88 İlkokul, 86 Ortaokul ve 73 Lisede 3759 derslikte ilk ders zili çalmış oldu denildi.

2024-2025 Yılı Eğitim ve Öğretim sezonu, ülkemiz ve Rize’mizdeki tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerine hayırlı ve uğurlı olsun b.a.k

YORUMLAR

  • 0 Yorum