Gazeteciler ve Basın Bayramı
Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

Gazeteciler ve Basın Bayramı

23 Temmuz 2024 - 21:05

Ülkemizde tarafsız ve özgür bir basının olması demokrasinimizin güçlü olduğunun işaretli anlamına gelir. Türkiye'de 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da ülke genelinde kutlanmaktayız.
85 Milyon nüfuslu dünyanın en güzel ülkelerinden olan Türkiye'de yaşayan insanlara ve kamuoyuna 24 saat doğru haber alma imkanı sağlayan ve fikirlerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan ve 40 yıldır basın mensubu olarak ve ülkenin dört bir yanından çoğu zaman zor şartlarda  basın çalışanı ve basın kuruluşları olarak önemli bir toplumsal görevi yerine getirmekteyiz.
Demokratik hayatımızın ve demokrasimizin çok önemli ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan, halkımızın haber alma ve yayımlama özgürlüğünün kanıtı olan yazılı basın ve görsel medya iletişim aracları demokrasimizin varlığı ve her geçen gün gelişerek sağlıklı büyümesi  sağlayan kurumların başında hukuk için de basın  özgürlüğü gelmektedir.
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle ülke genelinde basın mensubu olarak Anadolu'daki yerel gazeteler ve internet haber sitesi enflasyonun yaşandığı Türkiye genelinde basın meslek ilkelerine uygun yayın ve haber yapmayan kişi ve yayıncılar mantar gibi artmaya devam ermektedir.
Başta kişi, aile, kurum hak ve hürriyetlerine saygılı ve tarafsız olmayan haberlere şahit olmaya devam ediyoruz. Meslektaşlarını bile karalayıcı yayınlar yapan, objektif yayıncılık ilkelerinle uymayan  gazetecilere Türkiye genelinde şahit olmaktayız. Siyasette moda olan algı operasyonu, malesef basın dünyasında da moda olmaya devam etmektedir. O nedenle insan onurunu ve özel hayatı büyük bir keyfiyetle ve düşüncesiz, benim görüşümden değilsin hasedi ve anlayışıyla hareket eden, ülke genelinde  basın eğitimi almamış basın mensubu olarak tanınan çok sayıda mesleğe itibar kaybetirmekte ve  toplumda basına güveni her geçen gün  azaltmaktadırlar.
 Zaten ülkemizde gazete satın almak lüks oldu. 10 TL. Fiyatı altında gazete kalmamıştır. Taşrada yayın yapan gazeteler ekonomik nedenlerle ve düzenli gelirleri ve kazanamadıkları için bir bir kapanmaktadır.
Kamuoyunu bilgilendirme görevimizi, ülkemize, insanımıza, asırlardır süre gelen  toplumsal değerlerimize saygı ve sevgi sorumluluğu şuuru ve bilinci içinde, objektif, tarafsız bir anlayış ve gözlemle karşı tarafıda dileyerek görevini yerine getiren ve emeğinin karşılığını alan, özgür basın, Türkiyenin demokratik toplum düzeni, Cumhuriyetin ve demokrasimizim  korunmasının en büyük güvencesi ve de teminatımızdır.
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk`ün, “BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR" sözü  basının kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatması bakımından üstlenmiş olduğu pozisyonu  en iyi şekilde açıklamaktadır.
 O nedenle yılmadan, yorulmadan her türlü coğrafi ve iklimsel zorluklarda. Mesai mefhumu gözetmeden  özveriyle bu önemli görevlerini yerine getiren tüm meslektaşım basın emekçilerinin, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı"’nı gönülden TEBRİK ediyorum. Başta bir asr-ı dolduran yazılı basınımız olmak üzere, tüm basın kurum ve kuruluşlarının, çalışanlarının yaşatılması için yasal kanunların TBMM'ce kanunlaştırılması diliyorum. b.a.k 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum