Reklam
BAYRAM ALİ KAVALCI

BAYRAM ALİ KAVALCI

AŞURE GÜNÜ

16 Temmuz 2024 - 16:46

Aşure günü ve gecesi, Muharrem ayının onuncu gecesidir. Yanı, Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gecedir. Salı günü ise Aşure günüdür.

Aşure gününün faziletleri hakkında hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: "Aşure gününün faziletine kavuşmaya bakınız. Çünkü o gün, Allahü Teâlâ’nın günler arasında seçtiği mübarek hayırlı bir gündür. Bu gün oruç tutan kimseye, Allahü Teâlâ, meleklerin, peygamberlerin, şehitlerin ve salihlerin ibadetleri kadar sevap verir." "Aşûre günü zerre kadar sadaka veren kimseye, Allahü teâlâ Uhud Dağı kadar sevap verir."

Aşure günü, oruç tutmanın sevabı çoktur. Yalnız Aşure günü oruç tutmak câiz değildir. Mekruhtur. Mekruh olmaması için, Muharrem'in 9. 10. [Pazartesi, Salı] veya 10. 11. [Salı, Çarşamba] veya 9. 10. 11. [Pazartesi, Salı, Çarşamba] günleri tutmak lâzımdır. İslam Âlimlerinden Abdullah bin Abbâs hazretleri buyurdu ki: "Muharrem'in onuncu gününde oruç tutmak istiyorsanız, dokuzuncu veya on birinci günleri de tutunuz. Yahudilere benzemeyiz." demiştir. Kaynak: Tam İlmihal Saadeti Ebediye Aşure gününüzü tebrik ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum