Rizespor kayıp!
Reklam
ALİHAN TELATAR

ALİHAN TELATAR

Rizespor kayıp!

29 Eylül 2024 - 16:06

Gömleğin düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de onu takip eder derler. Rizespor’da yanlış iliklerle mağlubiyet serisine devam ediyor. İlhan Palut, etten kemikten bir insan. Hatalı kararlar veriyor. Konsantrasyon problemi yaşıyor. İlhan hoca, formsuz ve düşüşte. Hepsini de tartışırım. Yeşil-Mavili takım, üst üste alınan yenilgilerin şokunu atlatamıyor. Geçen hafta rakip Samsunspor, bu hafta deplasmanda Alanyaspor, hiçbir şey fark etmiyor.

Oyna akıl koyamayan dinamik ve agresif oynayamayan bir takım. Tek istikrarı üst üste aldığı mağlubiyetler. Rizespor, top oynuyor ama sözde oynuyor. Hiçbir şey oynayamıyor. Alanya’da maçın ilk yarısı, defans oyuncusu Mocsi topa gelişi güzel vuruyor. Rakip oyuncu topu kapıp organize atak geliştirip golü atıp öne geçiyor. Hemen ardından Rizespor atağında Zeqiri, boş pozisyonda topu direğe nişanladı.

Alanya’da da sahadaki oyuncuların tamamı yoklara oynadı. Aliqulov, Zeqiri, Papa, Amir Hadziahmetovic, hepsi uyurgezer gibiydi. Orta sahada da çok etkisiz kaldı. Temassız oyunda ise hiçbir futbolcu yoktu. Peki maç boyunca yapılan top kayıplarına pas hatalarına ne demeli? Palut’un tercihlerine hamlelerine hiç girmiyorum bile. Velhasıl çok yazık. Alanyaspor, bir gol attı. Üstüne yattı.

Rizespor ise bırakın gol atmayı gol atacak pozisyon oluşturmakta bile beceri sağlayamıyor. Teknik kadro ile futbolcular arasındaki bağın kopma noktasına geldiğini görüyoruz. Takımdaki oyuncuların Palut’un sportif kararlarına saygı göstermediği adeta ciddi bir iletişim kopukluğu olduğu haberleri geliyor. Güven kalmamış. Böylesine sorunlar yaşayan bir takımda başarısız sonuçlar almaya devam eder.

Maçın ikinci yarısında bütün hamlelerini ortaya koyuyor İlhan Hoca. Jurecka’yı oyuna alarak çift forvete dönüyor, Ghezzal’da sahada. Ama takımın gidişine isyan edecek bir gelişme de olmuyor. Bağışıklık sistemi olmayan kemiksiz bir oyun. Maçın son bölümünde Rizespor baskı kuruyor. Ancak kalabalık defansı aşamadığından pozisyona da giremiyor. Bu futbolla, bu sistemle, bu oyuncularla şapkadan tavşan çıkmaz. Rizespor’un tarihinde üst üste 5 maç yenildiğini hatırlamıyorum. Beyler beyler, kendinize gelin! Bu gidişat çok kötü bir gidişat. Bu gidişatın sonu iyi değil. Bir an evvel çok acil radikal kararlar alınıp hemen uygulanmalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum