Reklam

VALİ VE BAŞKAN’DAN İTFAİYE ZİYARETİ

VALİ VE BAŞKAN’DAN İTFAİYE ZİYARETİ

VALİ VE BAŞKAN’DAN İTFAİYE ZİYARETİ
26 Eylül 2024 - 19:24

VALİ ASLAN: DÜZCE İTFAİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLECEK BİR TEŞKİLAT

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN İTFAİYE TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRECEK ÖNERİ:

“İLLERDEKİ İTFAİYE TEŞKİLATLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI”

Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce İtfaiyesi’ni ziyaret etti. Vali Aslan, yönetimdeki vizyon ile Düzce itfaiyesinin Türkiye’ye örnek olabilecek bir teşkilat haline geldiğini söylerken, Başkan Özlü ise illerde itfaiye teşkilatlarının tek çatı altında toplanarak güçlendirilmesi gerektiği yönündeki önerisini dile getirdi.

 

Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İtfaiye Haftası ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 310. yıldönümü dolayısıyla Düzce Belediyesi İtfaiyesi’ni ziyaret etti. İtfaiye Teşkilatı’nın Burhaniye Mahallesi Çoban Mevkii’ndeki modern binasına yapılan ziyarette, itfaiye erleri ile bir araya gelen Vali ve Başkan, itfaiye personellerinin haftalarını kutladı.

VALİ ASLAN: DÜZCE İTFAİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLECEK BİR TEŞKİLAT

Vali Selçuk Aslan, itfaiyenin sadece yangın ile mücadele eden bir teşkilat olmaktan çıkarak, trafik kazasından doğal afetlere, arama kurtarma çalışmalarından kimyasal yangınlara kadar geniş görev yelpazesi bulunduğunu kaydetti. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak anılan depremde, Düzce İtfaiyesi’nin imkan ve kapasitesinin ötesinde bir özveriyle yardımlaşma, dayanışma ve müdahale örneği ortaya koyduğunu vurgulayan Aslan, “Düzce İtfaiyesi hakikaten yönetimdeki vizyonla Türkiye’de örnek olacak itfaiye teşkilatlarından bir tanesi. Bu noktada Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere itfaiye yönetimine teşekkür ediyorum. Özveriniz ve bu konudaki istekli çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Rabbim bizi her türlü doğal afetlerden, yangınlardan korusun. Ama kainatın içerisinde bu gerçekliğin olduğunu bilerek biz de her zaman göreve hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZLÜ: İTFAİYELERİN GÜÇLENMESİ İÇİN BELEDİYELER GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALI

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, yeni bina ve modernize edilen araçlar ile Düzce İtfaiyesi’ni bölgenin en güçlü teşkilatı haline getirdiklerini söyledi. Düzce İtfaiyesi’ni ilin her noktasına 7 dakikada ulaşılabilecek bir noktaya taşıdıklarını anlatan Özlü, yeni araçlar kazandırarak ve atıl durumda olanları da faal hale getirerek Düzce İtfaiyesi’ni modernize ettiklerini kaydetti. İtfaiye teşkilatlarının daha güçlü hale gelebilmesi için belediyelerin güç birliği yapması gerektiğine işaret eden Özlü, aynı il sınırlarındaki itfaiye müdürlüklerinin tek çatı altında toplanması ve mesafeye göre müfrezeler kurulması yönündeki görüşünü dile getirdi.

Afet Koordinasyon Merkezi projesinden de söz eden Başkan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğal afetlere müdahalede STK’ları da içine alacak olan bir yapılanma yapıyoruz. Bir yer ayırdık onlar için. Düzce’de gönüllü arama-kurtarma ekipleri var. Onlarla toplantılar yaptık. Onlarla bizim arkadaşlarımızı bir araya getireceğimiz bir merkez kuruyoruz. Burası aynı zamanda bir eğitim merkezi de olacak. Her STK’nın kendi yeri olacak ve tüm teçhizatlar bu merkezde olacak. Afet durumunda orada toplanıp gideceğiz.”

Başkan Özlü son olarak itfaiye teşkilatının özel gününü kutlayarak, personellere teşekkürlerini iletti.

Vali Aslan ve Başkan Özlü’nün ziyaretinde, Belka Çocuk Gündüz Bakımevi’ndeki çocuklar da Düzce İtfaiyesi’nde hazır bulundu. Aslan ve Özlü, itfaiye kıyafeti ve şapkası takarak kendilerini karşılayan çocuklarla da bir araya gelerek kısa süreli sohbet ettiler.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum