Reklam

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN TAHA AKGÜL RİZE’DE

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN TAHA AKGÜL RİZE’DE

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN TAHA AKGÜL RİZE’DE
10 Ekim 2024 - 16:29

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski Milli güreşçi Taha AKGÜL, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına adaylık çalışmaları kapsamında Anadolu’nun dört bir yanında, Ata sporu Türk güreşine sporcu yetiştiren güreş kulüplerini ziyaretleri kapsamında Rize’ye geldi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Beraberinde, bir diğer Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu, milli Güreşçi Rıza Kayaalp’la birlikte Rize’ye gelen, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 14 Eylül 2024 tarihinde düzenlemiş olduğu bir basın toplantısında, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıklamıştı.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının Kasım ayında yapılacak olan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına aday olan Milli güreşçi Taha Akgül Rize ziyaretinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Rize-Kazım AYVAZ Güreş Eğitim Merkezini ziyaret etti. Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kazdal tarafından karşılanan Taha Akgül, Türk Güreş tarihine çok sayıda, Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonlar kazandıran Rize’de, rahmetli Olimpiyat Şampiyonu Kazım Ayvaz’ın siminin verildiği yeni Eğitim Merkezini Türk Güreşine ve Rize’ye kazandıran, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK’a teşekkür etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından güreş kariyerini sonlandıran, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha AKGÜL, buradan berberinde Şampiyon güreşçi Rıza KAYAALP’la birlikte, güreş sporcularının eğitim ve öğretim gördüğü, Nuri PAKDİL Rize İmam Hatip Okulundaki güreş sporcularını ziyaret etti. Okul Müdürü Ahmet KILIÇARSLAN ve okul öğretmenlerinden Milli Güreşçi ve Güreş Antrenörü Uğur TÜFENK tarafından karşılandı. Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kendilerine sevgi gösterisinde bulundular. Şampiyon güreşçilere sordukları soruların cevaplarının ardından hep birlikte hatıra fotoğraf çektirdiler. Federasyon Başkan adayı AKGÜL, buradan Artvin, Erzurum illerinde yapacağı ziyaretlerini için Rize’ye veda etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum