ANKARA-BHA
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve heyeti TİMBİR'in ikinci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başkent Ankara'da buluştu. Heyet Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ı ziyaret etti.
"Kızılay milletin kendisi"
Görüşmede TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR’in internet medyasıyla ilgili yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği projeler ve sektördeki faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ise "Kızılay milletin kendisi" vurgusu yaparak Kızılay'ın 156 yıllık bir iyilik hareketi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, Kızılay'ın bir gönüllü hareketi olduğuna değinerek "Kızılay sensin, benim." ifadelerini kullandı.
Dezenformasyon süreçlerinde medyanın önemine değinilen toplantıda, Kızılay'ın doğru konumlandırılmasına ve bu noktada basına düşen görevlere dikkat çekildi.
‘Kızılay’ın basın elçilerine ihtiyacı var’
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Yönetimi, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın makamında ‘Basın elçileri’ projesi hakkında da görüştü.
Görüşmede Kızılay’ın basın ile olan ilişkisi hakkında bilgi veren ve ‘Basın Elçileri’ projesini değerlendiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz; “Kızılay’ı konumlandırmak için ‘Kızılay hepimizin diyecek’ basın elçilerine ihtiyacımız var. Örneğin bir şubede bir çalışanın yaptığı olumsuz olaylar üzerinden Kızılay’ı bütünüyle kötüleme noktasına gelmemeli. İlla ki 500 şubenin, 3 yüz 70 bin gönüllü, 10 binin üzerine çalışanın olduğu Kızılay’da ister istemez yanlışlıklar oluyor ama ‘Kızılay bir gönüllülük, iyilik hareketidir. Yapılan kötü olay kişinin kendisinindir Kızılay’ın değildir’ diyebilen bir duruşa ihtiyacımız var. Normal zamanda ihtiyacımız ise yapacağımız faaliyetlerin tanıtılması çok önemli. Basın elçileri projesi de bizim isteyeceğimiz bir konudur.” dedi.
Bu sene Kızılay'da eğitim yılı
Bu sene Kızılay olarak eğitim yılı ilan ettiklerini de bildiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz; “Bu sene ‘eğitim yılı’ ilan ederek 3 milyon kişiye eğitim vermeyi hedefledik. Afet sırasında müdahale ve iyileştirme de iyi olduğumuz ama afetten önce insanların afet konusunda bilinçli ve dirençli olmadığı muhakkak. Sağlıklı yaşayan, yaşlanan, ilk yardım bilincinde olan, bu sene aile yılı olması sebebiyle çocuklarımızı koruyacak konular hakkında eğitimlerin verilmesi bizler için çok kıymetlidir.” ifadelerine yer verdi.
Ziyarete TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ile birlikte heyette şu isimler yer aldı:
TİMBİR Başkanvekilleri;
Rıfat Sait,
Av. Cüneyd Altıparmak,
TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı Veysel Cıncık,
Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar,
TİMBİR Başkan Yardımcıları;
Semra Aman Akyürek,
Nevser Tavgaç Eraslan,
Mehmet Erdem Tokuş,
Ege Bölge Başkanı Serap Ülkü Özdemir,
Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir,
Muammer Baloğlu,
Özkan Dikmen,
Mehmet Aydın,
BHA Samsun Bölge Müdürü Said Çetintaş,
TİMBİR Proje Koordinatörü Ali Bulur,
TİMBİR Gençlik Kolu Üyesi Eren Turan,
Serdar Cemal Süzeroğlu.
YORUMLAR