Reklam

 ‘ŞEHİR KİMLİĞİ’ VE ‘SOSYAL DEĞİŞME’ BAŞLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen ‘Düzce Şehir Kimliği Ve Sosyal Bütünleşme’ sempozyumunun ilk 4 oturumunda ‘Şehir Kimliği’ ve ‘Sosyal Değişim’ başlıkları ele alındı.

 ‘ŞEHİR KİMLİĞİ’ VE ‘SOSYAL DEĞİŞME’ BAŞLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen ‘Düzce Şehir Kimliği Ve Sosyal Bütünleşme’ sempozyumunun ilk 4 oturumunda ‘Şehir Kimliği’ ve ‘Sosyal Değişim’ başlıkları ele alındı.

 ‘ŞEHİR KİMLİĞİ’ VE ‘SOSYAL DEĞİŞME’ BAŞLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
14 Ekim 2022 - 12:34

Düzce Belediyesi ile Düzce Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen vealanında uzman 50 akademisyenin katılımıyla şehrin sosyolojik açıdangeçmişi, bugünü ve yarınının ele alındığı  ‘Düzce Şehir Kimliği veSosyal Bütünleşme’ Sempozyumu devam ediyor. Prof. Dr. Erol Güngör KültürMerkezinde devam eden sempozyumda konuşmacılar, ‘Şehir Kimliği’ anabaşlığı altında hazırladıklarını sunumları paylaştı.
GÖÇLERİN SÜREÇLERİ DEĞERLENDİRİLDİDüzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Gençmoderatörlüğünde gerçekleşen oturumun ilk bölümünde YalovaÜniversitesinden Taner Tatar ‘Şehir Kimliği, Kimliğin Şehri’ altbaşlığıyla bilgi sunumu gerçekleştirirken, aynı üniversiteden HüsniyeCanbay Tatar tarafından ‘Şehrin İnsanı, İnsanın Şehri’ başlığıyla sunumyapıldı. Düzce Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Yıldız, Düzce’ninetnik yapısının teşekkülü noktasında Düzce’ye göçlerin süreçlerinideğerlendirdiği sunumuyla Rus mezaliminden ötürü göç etmek durumundakalan Kafkas halklarının yerleşimlerinden bahsetti.
ŞEHİRLEŞMENİN NERESİNDEYİZ?Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Talas’ın yaptığı oturumun ikincibölümünde, Adıyaman Üniversitesinden Doç. Dr. Cem Koray Olgun, ‘KentKültürü ve Kentlilik Bilinci Araştırmalarının Düşündürdükleri; “ŞehrimAdıyaman” Projesinden Saha Deneyimleri’ üzerine sunum gerçekleştirdi.Ordu Üniversitesinden Doç. Dr. Murat Yüksel kent kimliğinin oluşmasındasporun rolü noktasında uluslar arası örneklendirmelerle sempozyumakatkıda bulundu. Düzce Üniversitesinden Dr. Öğretim Görevlisi ŞevketErcan Kızılay ise hazırladığı sunumunda geçmişle bugünü karşılaştırarakşehirleşmenin neresinde olduğumuz sorusuna yanıt aradı.
KÜLTÜR DEĞİŞİMLERİA salonunda gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’ın oturumbaşkanlığını yaptığı ‘Şehir ve Sosyal Değişme’ üst başlığı altındabaşlayan üçüncü oturumunda ise ilk konuşmayı Celal BayarÜniversitesinden Prof. Dr. Nazmi Avcı gerçekleştirdi. Avcı konuşmasında,‘Günümüz Türk Toplumunda Şehirleşme ile Ortaya Çıkan Yeni Yaşam Tip veİlişkileri’ konusuna değindi. İnönü Üniversitesinden Doç. Dr. Yaşar Kayaise ‘Kent, Kültür ve Değişme’ alt başlığıyla örneklendirme yoluyladeğerlendirmede bulundu. Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice Şahin,yerli ve göçmen ağızlarının birbirleriyle etkileşimlerinin en önemliörneklerinden biri olan Düzce’yi tarihsel noktada değerlendirdiğisunumunu paylaştı. A salonunun son konuşmacısı olan Düzce ÜniversitesiRektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ise Düzce’nin Kültürel Değişiminigeçmişten bugüne karşılaştırmalar yaparak katılımcılara aktardı.YEMEK VE MUTFAK KÜLTÜRLERİAynı anda B Salonunda ‘Şehir ve Bütünleşme’ ana başlığı altındasürdürülen oturum başkanlığını Prof. Dr. Yusuf Cemalettin Çopuroğlu’nunyaptığı 4’ncü oturumda ise Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. KasımKahraman, insanın şehirde kendini ifade etmesi konusunu yeme ve yemekkültürüne dair ele alırken, Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Hülya Taş,Düzce’de oluşan mutfak kültürüne dair değerlendirmesini paylaştı. CelalBayar Üniversitesinden sempozyuma katılım sağlayan Doç. Dr. Huriye TekinÖnür de ‘Şehir ve Sosyal Bütünleşme’ başlığı altında sunumuylakatılımcıları bilgilendirdi.Sempozyumun ilk günü tamamlanan 4 oturumun ardından, katılımbelgelerinin takdimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum