Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından otobüs şoförleri ve idari personele yönelik bir dizi eğitim verildi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde, iletişim becerileri, öfke kontrolü, stres yönetimi, duygusal tutum ve davranışlar başta olmak üzere birçok alanda eğitimler düzenlendi. 3 hafta boyunca devam eden eğitimlerde, personellerin farkındalıklarının artırılarak geliştirilmesi ve vatandaşların ulaşım hizmetlerinden en kaliteli şekilde faydalanmasının amaçlandığı ifade edildi. Uzman eğitmen eşliğinde verilen eğitimlere, personeller gruplar halinde katılım sağladı.
Nefes teknikleri stresi azaltıyor
Eğitimlerde nefes teknikleri üzerinde yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade eden Nefes Eğitmeni Çağla Efe, “Düzgün ve yeterli nefes almayan kişiler sürekli kendilerini yorgun hissederler, sinirli ve verimsiz olurlar. Uyku düzenlerinde sorun yaşar ve bu nedenle güne kötü başlayıp devam ederler. Aynı döngüde kalmaları sonucu bağışıklık sistemleri de zayıflar ve sorunlar artarak devam eder. Nefes Tekniklerini kullanarak nefes alıp verdiğimizde, sempatik ve parasempatik sinir sisteminin dengeli çalışması sağlanır ve asit-baz dengesi oluşur. Ve bu sayede beynin düzeyleri ve zihin dalgaları üzerinde farklı tesirler oluşturarak duygu, düşünce ve beden hareketlerinde olumlu yönde değişim ve dönüşüm başlar. İşte bu sayede Nefes Teknikleri ile dikkat, motivasyon, konsantrasyon, odaklanma, gevşeme ve stres topraklanması oluşturabilirsiniz. Olaylar ve kişiler karşısında kendinizi kontrol edebilir, sinirlerinize hâkim olmayı öğrenir, stres ve öfke kontrolü sağlayabilirsiniz” dedi.
“Etkili iletişim yaşam kalitenizi artıracaktır”
Konuşmasında etkili iletişiminde önemine de vurgu yapan Efe, “Etkili İletişim Eğitimi, katılımcıların iletişim becerilerini geliştirilerek iş ve özel hayatlarında çözüm odaklı ve etkili yaklaşımlarla iş ve yaşam kalitesinin yükselmesini sağlamayı amaçlar. Katılımcılara öncelikle iletişimin sosyal hayattaki önemi benimsetilip, yanlış iletişimi aşma yöntemleri öğretilerek beden dilinin, yüz ifadesinin, imajın, empatinin, anlayışın, saygının, ses tonunun ve daha birçok etkenin etkin iletişimdeki yeri anlatılır. Eğitim esnasında interaktif oyunlarla da eğitimin aktif olarak benimsetilmesine yardımcı olunur. Etkili İletişim Eğitimi sonunda katılımcılar anlama, anlatma, dinleme yetilerinin gelişmiş olduğunu görecek, bulundukları ortamda kendilerini daha özgür ve kolay bir şekilde aktarabilecek, etkin ve etkili iletişim kurabilme konusunda bilgisel ve kişisel becerilerinin gelişmiş olduğunu fark edecektir” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR