13 yıldır internet medyası ve bilişim alanında önemli çalışmalara imza atan İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) öncülüğünde, Türkiye’nin 81 ili ile 7 ülkeden 900 internet gazetecisi tarafından kurulan Türk İnternet Medya Birliği ( TİMBİR ) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) Türk İnternet Medyası Çalıştayı düzenleyecek. Çalıştaya Türkiye’nin tüm illerinden ve Almanya, İngiltere, Gürcistan, Avusturya, Azerbaycan, İsviçre ve KKTC’den çok sayıda basın mensubu katılacak. Çalıştayın RTÜK uygulamaları ve internet medyası açısından önemli çıktılarının olması bekleniyor.
Yapılacak olan çalıştayla; dijital medyanın en önemli ihtiyacı olan belgelendirme, akreditasyon, sertifikasyon ve standardizasyon’unun sağlanmasında en önemli başat kurum olan RTÜK’ün uygulamalarının tanıtımı sağlanacak olup, ayrıca dezenformasyonla mücadele konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak.
RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’i moderatör olarak yer alacağı ‘Türk İnternet Medyası ve RTÜK Uygulamaları’ adlı oturumda
- Av. Aydın DEMİR (RTÜK İzin Tahsisler Dairesi Başkanı)
İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri
- Şebnem BURSALI – ATV Ankara Temsilcisi
Medyada Dezenformasyon
- Orhan SAMAST (İtibar Yönetimi Enstitüsü (İYE) Başkanı)
- İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar
- Av. Cüneyt ALTIPARMAK
İnternet Medyası Hukuki Sorunlar
İnternet medyası sorunları masaya yatırılacak.
Hacı Bayramıveli Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof.Dr. Zakir AVŞAR’ın moderatör olarak yer alacağı “İnternet Medyasında problemler ve çözüm önerileri “ adlı oturumda
- Tanju AKINCIOĞLU (haber61)
İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme
- Rıfat SAİT -24. Dönem İzmir Milletvekili (Balkan Günlüğü)
İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı
- İsmail KARAKAŞ (TurkishPress-İngiltere)
Yurt dışında Türk Medyası
- İsmail KAHRAMAN (gebzegazetesi, devrialemTV)
İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi
Günümüzde oldukça tartışılan dezenformasyon kavramıda çalıştayın başlıkları arasında yer alıyor. Bu konuda RTÜK uzmanları yaptıkları çalışmaları anlatırken, internet medyası mensupları ise haber süreçlerinde yaşadıkları dezenformasyon sorunları ve nasıl mücedele deneyimlerini aktaracak. Basın mensuplarının istifade ettiği, özgün içerikler ile kopya yapıştır haberlerinin önüne geçildiği, telif haklarına hakim bir internet medyasının gelişmesi için çalıştayın düzenlendiğini ifade edilirken, çalıştay sonucu raporlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak.
YORUMLAR