Reklam

RTEÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN, TDY'YE "GÖZLERE ŞİFA" PROJESİNE DESTEK

RTEÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN, TDY'YE "GÖZLERE ŞİFA" PROJESİNE DESTEK

RTEÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN, TDY'YE
29 Haziran 2024 - 13:50

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi 11.dönem mezunları, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) “Gözlere Şifa İyilik” sloganıyla başlattığı katarakt ameliyatı projesine destek vererek bağışta bulundular.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı’yı makamında ziyaret ederek aralarında topladıkları bağışı teslim eden doktor adayları, yaptıkları iyilikle örnek bir davranış sergilediler.
Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı anlamlı desteklerinden dolayı öğrencileri tebrik ederek bağışı makbuzunu teslim etti.
İl Müftüsü Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Vakfımız dünya genelinde iyilikle dolu projeleriyle yaşamın her alanında etkin bir şekilde faaliyet gösterip, zor durumda olan mazlumları aydınlığa kavuşturarak umut oluyor. Özellikle Afrika'da sıcak hava, beslenme ve iklim şartları nedeniyle pek çok insan katarakt sebebiyle görme yetisini yitirmektedir. İmkansızlıklar içerisinde hayatları zorlaşan 65 milyon kişi katarakt ameliyatı olmayı bekliyor. Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak bu anlamlı projede yer almak istiyoruz. Yakın zamanda bu projeye destek amacıyla ilimizde hayırseverlerimizin katkılarıyla bir kampanyayı yürütmeyi planlıyoruz. Hastalarımızın dertlerine şifa olacak doktor adayı kardeşlerimize projeye destekleri için teşekkür ediyor, atanacakları görevlerinde başarılar diliyor, meslek hayatları boyunca iyiliği kendilerine şiar edinmelerini temenni ediyorum.” dedi.
Müftü Çakmakçı, bir kişilik katarakt ameliyatı masrafının 110 Dolar olduğunu belirterek, “Görmeyen gözlerin açılmasına vesile olmak amacıyla vakfımızın başlattığı projeye tüm hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR