SASKİ, öğretmen adaylarına suyun kaynaktan musluklara uzanan yolculuğunu yerinde anlattı. SAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Sapanca Göl Tesisi ve Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne düzenlenen ziyaret sayesinde hem çevresel farkındalık kazandı hem de su yönetimi hakkında uygulamalı bilgiler edindiler.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerini tesislerinde misafir etti.
Çevre Eğitimi ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, içme suyunun kaynaktan evlere ulaşan süreç, öğrencilere uygulamalı olarak aktarıldı. Su kaynaklarının korunması, bilinçli tüketim ve çevresel farkındalık gibi konular geleceğin eğitimcilerine uygulamalı şekilde anlatıldı.
“Su, altın ve pırlantadan daha değerli”
SAÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Turan Çakır, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Bu gezi bizler için önemli kazanımlar sağladı. Hayatın temel kaynağı olan suyun, altından ve pırlantadan daha kıymetli olduğunu bilmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Öğretmen adayı öğrencilerimizin de bu farkındalığı her ortamda anlatarak katkı sunacağına inanıyorum. Bu şehir hepimizin, gölü korumak da hepimizin görevi. Halkımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dedi.
“Suyu korumak hepimizin sorumluluğu, bilinçli kullanmalıyız ”
Öğretmen adayı Ruken Daş ise suyun çeşmelere ulaşmasında ciddi emek olduğunu belirterek, “Bu gezi bizler için büyük bir farkındalık oluşturdu. Suyun Sapanca’dan geldiğini, burada arıtılıp işlendiğini bilmiyordum. Bunu bize sabırla ve detaylı şekilde anlatan SASKİ uzmanlarına minnettarım. Bu şehir, bu ülke, bu dünya hepimizin ve su bizim için çok değerli. Suyu dikkatli ve bilinçli kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.
Suyun sistematik bir şekilde yönetildiği anlatıldı
Kurum tarafından yapılan açıklamada, gelecekte çocuklara çevre bilinci aşılayacak öğretmen adaylarını misafir etmenin önemine vurgu yapılarak, “Öğretmen adaylarımıza suyun kaynağından musluğa ulaşana kadar geçen süreçteki tüm aşamaları detaylıca gösterdik. İçme suyunun bilimsel ve sistematik bir şekilde yönetildiği aktarmış olduk. Su kaynaklarının korunması ve bilinçli tüketimi konusunda kazandıkları farkındalık, öğrencilerimizin gelecekteki eğitimciler olarak çevre bilinci yaratmalarına büyük katkı sağlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Öğretmen adayları suyun yolculuğuna SASKİ arıtma tesislerinde tanıklık etti

25 Nisan 2025 - 17:53
YORUMLAR