Reklam

Keşfedilmemiş hazine Eğriova yaylası

Keşfedilmemiş hazine Eğriova yaylası

Keşfedilmemiş hazine Eğriova yaylası
28 Mayıs 2022 - 11:34

BEYPAZARI (BHA)- Ankara'ya 150, Beypazarı'na 50 kilometre uzaklıktaki Eğriova yaylası mesire alanına, eski Karaşar beldesi, mahallesi üzerinden gidiliyor.

Yolunun 25 kilometrelik kısmı stabilize olan mesire yerinde bir kır gazinosu bulunuyor ve Orman İşletme müdürlüğüne ait 2 adet de misafirhane bulunuyor.

Sahip olduğu göl ve orman manzarası ile ziyaretçilerin temiz hava alma imkanı bulabildiği bu mesire yeri, doğal yapısı ile izcilik faaliyetleri, doğa sporları, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık çalışmalarına imkan sağlıyor.

Birçok sivil toplum kuruluşu tarafından Ankara'nın turizm merkezi olmaya aday gösterilen Eğriova Yaylası'nın, bin 600 metre rakımlı alanlarında sarıçam, karaçam ve köknar ağaçlarının oluşturduğu ormanlık alanlar görülmeye değer.

Sivil toplum örgütlerinin turizme kazandırılması için yoğun çalışmalar yürüttükleri Eğriova, ahşap evleri ve göletiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.

Yaylada bulunan ve çevresinde yeşilin çeşitli tonlarının barındığı göl, ziyaretçilerini büyülerken, gölde alabalık, çay balığı ve kadife balığı da tutulabiliyor.

Eğriova Yaylası ziyaretçileri, ormanlık alanlarda yer alan parkurlarda yürüyüş de yapabilirler.

Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal, Beypazarı’nın tüm muhtarları ile başkentin gözde ormanı, yaylası olan Eğriova yaylasında bir piknik yapmayı planladıklarını ve böylece yaylalarda muhtara tanıtma fırsatı bulmuş olacaklarını kaydetti.

Eski Karaşar beldesi, mahallesi Derneği Başkanı Murat Dağlı, yaylanın daha iyi tanınmasını sağlamak ve yaylaya dikkati çekmek üzere 26 Haziran 2022 pazar günü Yayla şenliği yapmayı planladıklarını aktardı. (Yaşar Tonbak)

YORUMLAR

  • 0 Yorum