Reklam

Karadeniz sahillerinde hedef kayıpsız bir sezon

Karadeniz sahillerinde hedef kayıpsız bir sezon

Karadeniz sahillerinde hedef kayıpsız bir sezon
09 Haziran 2024 - 17:34

Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerde görev alan “hayat” nöbetçileri, 54 kilometrelik kuzey kumsallarında 72 kişilik ekiple zorlu nöbetine başladı. Karasu, Kocaali, Kaynarca ilçelerinde özellikle 9 günlük bayram tatili öncesi pür dikkat bir çalışma başladı. Milyonlarca kişinin hayatı, yaz sezonu boyunca Büyükşehir’e emanet olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kuzey sahillerinde “hayat mesaisini” 8 Haziran Cumartesi günü itibarıyla başlattı.

4 aylık zorlu görev

Vatandaşın can güvenliğini sağlamak ve bölgede huzuru temin etmek, turizme en güçlü desteği sunmak için güçlü bir ekip kuran Büyükşehir Belediyesi, 4 aylık zorlu görev için tüm planlamalarını tamamladı.

Start verildi

Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde kurulan 45 cankurtaran kulesinde toplamda 72 cankurtaran pür dikkat bir nöbete başladı.

Yaz sezonunda milyonlarca yerli ve yabancı turistin tatil gözdesi olan kuzey sahillerinde sezonun startı Büyükşehir bürokratları ve protokol tarafından verildi.

Vatandaşın hayatı için

İtfaiye Dairesi’nin Karasu Cankurtaran Merkezi’nde yapılan programa Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu, İtfaiye Daire Başkanı Vedat Selamet katıldı.

Cankurtaranlar 6 jetski, 1 zodyak bot ve 1 ATV ile vatandaşın hayatı için mücadele verecek.

“Güvenli Sahil Sakarya” hedefi

Cankurtaranın 30 Eylül Pazartesi gününe kadar her gün 10.00-18.00 saatleri arasında olacağını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Vedat Selamet, “Bu sezon hiç kayıp vermemek için sıkı bir şekilde çalışacağız. Karadeniz sahil şeridimiz boyunca toplamda 45 tane cankurtaran güvenlik kulemizde 72 personelimiz her türlü vakaya karşı tedbirlerini aldı. Bizler ‘Güvenli Sahil Sakarya’ imajını sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR