Reklam

KAÇKAR BY UTMB RİZE'Yİ DÜNYA SAHNESİNE TAŞIYACAK

KAÇKAR BY UTMB RİZE'Yİ DÜNYA SAHNESİNE TAŞIYACAK

KAÇKAR BY UTMB RİZE'Yİ DÜNYA SAHNESİNE TAŞIYACAK
16 Ekim 2024 - 09:32

Kaçkar Dağları'nda maceranın zirvesine çıkmaya hazır mısınız?
KAÇKAR BY UTMB RİZE'Yİ DÜNYA SAHNESİNE TAŞIYACAK
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 2025 yılında Kaçkar Dağlarında gerçekleşecek olan UTMB ( Dünya Patika Dağ Sporları Zirvesi) Organizasyonu çalışmalarıyla ilgili, Rize'de görev yapan çok sayıda  görsel ve yazılı basın mensubuna açıklamalarda bulundu.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI  
Vali BAYDAŞ; Geçtiğimiz günlerde,  Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Osman Aşkın BAK'ın katılımı ile lansmanı yapılan “Kaçkar by UTMB” çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu organizasyonun önemli bir ayağıda ilimizde görev yapan siz değerli basın mensuplarımızı başlatmış olduğumuz bu önemli turizim çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olmanız ve şimdi den haberlerinizde yer vermenizdir." dedi.
Basın toplantısında, Kaçkar by UTMB organizasyonunun Rize'den dünyaya önemli bir hizmet ihracatı olacağının önemine vurgu yapıldı. Bu organizasyonun duyulmasıyla birillikte, şu ana kadar 32 ülkeden 730 sporcunun başvurduğu belirtildi. Özellike Rize-Artvin Havalimanı'nın organizasyon için büyük bir avantaj sağladığı, dünyada hiçbir turistik destinasyona bu kadar yakın bir havalimanı bulunmadığı ifade edildi. Ayrıca, "Kaçkar by UTMB" ile, Alp dağlarından sonra Kaçkar Dağları'nın, dünya çapında en çok tercih edilen dağ sporları merkezlerinden biri olacağına dikkat çekildi. Bu büyük spor zirvesi için önümüzdeki 1 yıl boyunca hazırlıkların özenle sürdürüleceği kaydedildi. Kaçkarlar, dağ sporlarında dünyanın gözde merkezlerinden biri olacak denildi. Buradaki hedefimiz, Kaçkarları uluslararası arenada tanıtmak şeklinde açıklandı. Alpler ve diğer ikonik dağlardan fazlamız var! Bu organizasyon, dağ sporları için eşsiz bir kolaylık sunacak. Kaçkarların doğal güzelliklerini dünya sahnesine taşıyoruz şeklinde açıklandı. Bu büyük uluslararası zirve sporları tanıtımıyla ilgili Kaçkar Dağlarında çekilip  hazırlanan görsel görüntüler basına izletildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum