Reklam

HAYVANSEVERLER VE PATİLİ DOSTLAR BİR ARAYA GELDİ

HAYVANSEVERLER VE PATİLİ DOSTLAR BİR ARAYA GELDİ

HAYVANSEVERLER VE PATİLİ DOSTLAR BİR ARAYA GELDİ
04 Ekim 2024 - 15:46

DÜZCE'DE 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
HAYVANSEVERLER VE PATİLİ DOSTLAR BİR ARAYA GELDİ
DÜZCE BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK SAHİPLENDİRME ETKİNLİĞİ
BAŞKAN ÖZLÜ: SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK

Sokak hayvanlarının bakımı ve sahiplendirilmesi noktasında Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Düzce Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü etkinliklerle kutladı. Millet bahçesinde düzenlenen etkinlikte can dostlar ile hayvanseverler buluşturulurken, sahiplendirme de yapıldı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü öncülüğünde, ‘pati dostu’ çalışmalara imza atan Düzce Belediyesi, sokak hayvanları konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve sahiplenmeyi teşvik etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Sokak hayvanlarının bakımının yanı sıra sahiplendirilmesi noktasında örnek çalışmalar yürüten Düzce Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile insanların hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını uyandırarak, onların korunmasını sağlamak amacıyla kutlanan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak ve toplumun bu konuda duyarlılığını artırmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Ayrıca, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesine yönelik çalışmalar tanıtılarak, hayvan sahiplendirme de yapıldı.
Etkinlik boyunca çok sayıda okuldan çeşitli yaş grubunda öğrenciler ve hayvan dostları alanı ziyaret ederek, hem aktivitelere katıldı, hem de alana getirilen yavru köpekleri besleyerek sevdi.
Katılımcılara ücretsiz mama dağıtımı yapılırken, patlamış mısır ikramı da etkinlikte yer aldı. Etkinlik boyunca düzenlenen sportif etkinlikler ise hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirmesini sağladı.
Etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan ve eşi Pınar Aslan ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de katıldı. Özellikle sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için köpek sahiplendirme etkinliğine katılan Vali Aslan ve Başkan Özlü, sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşmasına aracı oldu.
BAŞKAN ÖZLÜ: DÜZCE BU KONUDA ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİ
Başkan Faruk Özlü yaptığı açıklamada, sokak hayvanları konusuna hassasiyetle yaklaştıklarının altını çizerek, göreve geldikleri günden itibaren çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugün Türkiye’de il merkezinde, bütün ilçelerinde ve hatta beldelerinde sahipsiz hayvanlar için koruma barınakları bulunan tek ilin Düzce olduğuna dikkat çeken Özlü, “Bu konuda yapılması gereken iki şey var. Bunlardan birisi kısırlaştırma, diğeri sahiplendirme. Bugünkü faaliyetlerimizin ana ekseni sahiplendirme konusunda bir farkındalık oluşturmak ve sokak hayvanlarını sahiplendirmek. Biliyorsunuz geçen dönemde de sokak hayvanları konusunda çok önemli çalışmalarımız oldu. Düzce bu konuda çok önemli mesafeler kat etti. Biz Düzce olarak bugünlerde sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda bir kampanya yürütüyoruz. Bugün de bu konuda bir farkındalık
oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel bir ortam. Sahiplenenler de oldu. Sokak hayvanlarını sahiplendirme konusundaki çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.
HAYTAP TEMSİLCİSİ KULAK: DÜZCE OLARAK TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Düzce İl Temsilcisi Neşe Perihan Kulak ise, “Bugünkü etkinliği hayvan hakları kurulu toplantısında Veteriner İşleri Müdürü Gönül (Asuk) hanım söylemişti. Ben de koşarak geldim. Çok güzel bir etkinlik, farkındalık dolu. Sayın Başkanımız Faruk Özlü’nün samimi, duyarlı ve insiyatif kullanan bir yapıya sahip. Hayvan hakları konusunda son derece düzgün bir iradeyle ortaya bir tavır koydu. Türkiye’de kendisini örnek gösteriyorum. Düzce ile gurur duyuyorum. Biz Belediye Başkanımız sayesinde hayvan hakları konusunda Düzce ili olarak tüm Türkiye’ye örnek olacağız.”
Etkinlik sonunda, katılımcılar Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan hatıra fotoğraf köşesinde fotoğraflar çektirerek bu özel günü ölümsüzleştirdiler.
Hayvanların korunmasına ve sahiplenilmesine yönelik farkındalığı artırmak adına düzenlenen etkinlikte, hem hayvanlar hem de doğa dostları bir araya getirilerek toplumsal duyarlılığa katkı sağlandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum