Reklam

“GAZİANTEP SPİNAL GÜNLERİ” TOPLANTISI

“GAZİANTEP SPİNAL GÜNLERİ” TOPLANTISI

“GAZİANTEP SPİNAL GÜNLERİ” TOPLANTISI
15 Ocak 2024 - 13:20

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. ZİLELİ: “TOPLANTILARIMIZDA SPİNAL CERRAHİ KONULARINDAKİ GELİŞMELERİ PAYLAŞMA FIRSATI BULUYORUZ”

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu iş birliğiyle “Gaziantep Spinal Günleri” toplantısının beşincisi düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar ile SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ulutaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Zileli, “Dejeneratif Spondilolisteziste (Bel Kayması) Tedavi” konulu bir sunum yaptı.

Toplantılarda bölgedeki spinal cerrahi konusundaki gelişmeleri paylaşma fırsatı bulduklarını belirten Prof. Dr. Zileli, yaşlılığa bağlı bel omurlarında bozulma ve sonrasında gelişen kanal darlığı ile seyreden bel kaymasında tedavi yaklaşımları konusunda bilgi paylaştı.

Hastalığın daha çok ileri yaşlarda kendini gösterdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Zileli, “Bu hastalık özellikle bel ağrısı, kalçalardan bacaklara vuran ağrı ve yürüme mesafesinde azalmayla karakterizedir. Hastalıkta daha çok kanalı genişletmek, sinirleri rahatlatmak, mevcut olan bel kaymasını enstrümanlarla sabitleme işlemi yapılmaktadır” dedi.

Hastalığın teşhisinde hastanın dinlenmesi, muayene ve sonrasında MR başta olmak üzere, doğru görüntüleme teknikleri yapılmasının önemine değinen Prof. Dr. Zileli, “Bu hastalıkta ameliyat kararı verildiğinde, hangi hastaya nasıl ameliyat yapılacağı önemlidir. Özellikle enstrüman kullanılan hastalarda, halk arasındaki deyimiyle platin / vida yerleştirildiğinde- doğru hastaya doğru işlemin yapılması önemlidir” diye konuştu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda ayrıca bölgedeki hastanelerden katılan beyin ve sinir cerrahlarının vaka sunumları gerçekleşti.

Sunumların sonunda dünyada omurga cerrahisi konusunda uzman isimlerin yazarlığını yaptığı ve Prof. Dr. Zileli’nin de editör olduğu “Correction Techniques for Spinal Deformity” (Omurga Düzeltme Teknikleri) isimli kitapla ilgili bilgi verildi.

Omurga deformitelerinin (bozukluklarının) düzeltilmesi ile ilgili teknikler konularında bilgiler içeren kitap spinal cerrahlar açısından bir rehber niteliği taşımaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum