Reklam

Ferizli’de Geleneksel Kurban Bayramı Arefe Programı Gerçekleşti

Ferizli’de Geleneksel Kurban Bayramı Arefe Programı Gerçekleşti

Ferizli’de Geleneksel Kurban Bayramı Arefe Programı Gerçekleşti
15 Haziran 2024 - 17:06

Ferizli Belediyesi ve Ferizli İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, manevi atmosferin doruklara ulaştığı ve gönülleri bir araya getiren geleneksel Kurban Bayramı arefe günü etkinliği, bu yıl da yoğun katılımla Ferizli Merkez Mezarlığı'nda gerçekleştirildi. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği bu anlamlı etkinlik, sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanarak sadece Ferizli’de değil, dünyanın dört bir yanındaki Ferizlililere de ulaştırıldı. Arefe gününün manevi atmosferi, Ferizli'de bir kez daha yüreklerde derin izler bıraktı.

Mezarlıkta Manevi Atmosfer

Etkinlik öncesinde, Ferizli Belediyesi tarafından mezarlık özenle hazırlandı. Saat 10.30’da başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mezarlık ziyareti için günün erken saatlerinden itibaren gelen Ferizlililer, sevdiklerinin mezarlarını ziyaret ederek, onları rahmetle andı. Mezarlıkta gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dua programı, katılımcılara manevi bir huzur sundu.

Kaymakam Hasan Balcı’dan Anlamlı Mesaj

Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı da etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonların toplumsal birlik ve beraberlik açısından önemine değindi. Kaymakam Balcı, “Bayramlar, bizleri bir araya getiren, sevgi ve saygıyı pekiştiren özel günlerdir. Bugün burada, sevdiklerimizi anarak, geleceğe dair umutlarımızı tazeliyoruz. Bu güzel etkinliği düzenleyen Ferizli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’ne teşekkür ediyorum. Tüm Ferizli halkının bayramını tebrik ediyor, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar diliyorum,” dedi.

Başkan Ata’dan Teşekkür Mesajı

Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, yaptığı konuşmada, bayramlarda birlik ve beraberliğin en önemli adresi olan geleneksel arefe günü programını gerçekleştirmenin mutluluğunu dile getirdi. Başkan Ata, “Bugün burada, geçmişlerimizi anarak, geleceğe umutla bakıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyor, bu anlamlı etkinliği canlı yayınla tüm Ferizli halkıyla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Ayrıca, Ferizli İlçe Müftülüğü'ne ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Ata, kesilecek kurbanların Allah katında makbul olması temennisinde bulundu.

Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Programa katılan vatandaşlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kabir ziyareti sırasında mezarları düzenleyip çiçekler diken vatandaşlar, bu manevi atmosferde sevdiklerinin anılarını yâd etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua programı eşliğinde manevi huzur bulan vatandaşlar, etkinliği düzenleyen Ferizli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’ne teşekkür etti.

Müftü Yazıcı’dan Dua

Ferizli İlçe Müftüsü Bedri Sinan Yazıcı'nın yaptığı duayla sona eren program, katılımcılara derin bir manevi deneyim sundu. Etkinlik boyunca yapılan dualar ve okunan Kur'an-ı Kerim tilavetleri, bayram öncesinde Ferizli halkının manevi duygularını güçlendirdi.

YORUMLAR