Reklam

Ferizli'de 15 Temmuz Coşkusu: Demokrasi ve Birlik Ruhuyla Tek Yürek Oldular

Ferizli'de 15 Temmuz Coşkusu: Demokrasi ve Birlik Ruhuyla Tek Yürek Oldular

Ferizli'de 15 Temmuz Coşkusu: Demokrasi ve Birlik Ruhuyla Tek Yürek Oldular
16 Temmuz 2024 - 16:22

Ferizli’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi. Ferizli Kaymakamlığı, Ferizli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinliklerde, vatandaşlar hain darbe girişimini unutmadıklarını ve demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ettiler. Etkinliklerin ilk durağı olan Ferizli Merkez Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programı ile başlayan etkinlikler, şehitlik ziyaretleri, gösteri maçları ve akşam saatlerinde düzenlenen demokrasi yürüyüşü ile devam etti.

Mevlidi Şerif Programı ve Şehitlik Ziyareti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Ferizli Merkez Camii'nde öğlen namazı öncesi 15 Temmuz Şehitleri ile tüm Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Mevlidi Şerif Programı kapsamında Kuran-ı Kerim tilaveti, hutbede günün anlam ve önemine binaen konuşma ve okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapılarak Şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimiz anıldı.

Öğlen namazı sonrası Ferizli Merkez Mezarlığı'nda bulunan şehitlikler ziyaret edildi. Burada okunan Kur'an ve dualar şehitlerin ruhuna bahşedildi. Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, Belediye Başkanı Mehmet Ata ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen ziyaret, duygusal anlara sahne oldu.

Gösteri Maçı ve Futbol Turnuvası

Etkinlikler kapsamında saat 18.00'da Ferizli ilçe stadında kısa bir futbol karşılaşması düzenlendi. Ferizli Belediyesi ve Ferizli Kaymakamlığı iş birliğiyle gerçekleşen gösteri maçında, Kaymakam Hasan Balcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ata, önümüzdeki günlerde başlayacak olan 15 Temmuz Futbol Turnuvası için ön gösteri maçı yaptı.

Demokrasi Yürüyüşü ve Duygusal Konuşmalar

Akşam namazı sonrasında ise Ferizli Merkez Camii önünden başlayarak Ferizli 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na bir yürüyüş düzenlendi. Ferizli Belediyesi tarafından vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı. Ellerinde bayraklarla cadde boyunca yürüyen vatandaşlar, FETÖ terör örgütüne lanet yağdırarak demokrasiye olan bağlılıklarını haykırdılar.

Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata ve Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, duygusal konuşmalar yaptılar.

Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, konuşmasında "15 Temmuz gecesi milletimiz, demokrasisine sahip çıkmak için sokaklara döküldü. Bugün burada bir kez daha aynı ruhu ve kararlılığı göstermek için toplandık. 15 Temmuz 2016, milletimizin birliğini ve beraberliğini nasıl savunduğunu, kahramanca mücadelesini tüm dünyaya kanıtladığı bir gün olarak tarihe geçmiştir. Bu düşünceyle, terör örgütlerinin ve milli birliğimizi hedef alan tüm tehditlere karşı birlik içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı ise konuşmasında, " 15 Temmuz gecesi, hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık, ancak milletimizin gösterdiği kahramanca direniş sayesinde bu girişim başarısız oldu. FETÖ'nün kötü emellerine karşı milletimiz, fedakârlık ve cesaretle direnmiştir. Türkiye, bağımsızlığına ve demokrasisine olan bağlılığıyla her daim güçlü bir ülke olarak kalacaktır. Bu zorlu süreçte kaybettiğimiz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu tür tehditlere karşı her zaman kararlı duruş sergileyeceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum," dedi.

Etkinlikler, Ferizli Belediyesi’nin sunduğu ikramlarla son bulurken, katılımcılar Ferizli Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla Sakarya Demokrasi Meydanı'na doğru yola çıkarak gece boyunca sürecek etkinliklere katılmak üzere hareket etti. Bu anlamlı günün coşkusu ve birliği, Ferizli'de yaşayan herkesi bir araya getirdi ve unutulmaz anılarla zihinlerde yer etti.

Gün boyu süren etkinliklere, Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı ve Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata'nın yanı sıra, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum