ANKARA-BHA
İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla, "Asrın İhyası: Güçlü Yarınlara 6 Şubat Depremleri Sempozyumu" İletişim Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Sempozyumda, 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük depremler sonrasında devlet ve milletin gösterdiği dayanışma ve iyileşme süreci masaya yatırıldı.
Açılış konuşmasında, Altun, Türkiye'nin tarihinde eşine az rastlanır bir felakete tanıklık ettiğini vurgulayarak, 14 milyon insanın doğrudan etkilendiği 6 Şubat depremlerinin 11 il, 62 ilçe ve 10.190 köyde büyük yıkımlara yol açtığını belirtti. Depremlerde 53 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Altun, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
"Bu felaket 3 şey gösterdi"
Altun, "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan bu büyük felaketin ardından, Türkiye'nin dirayetini, sabrını ve dayanışma becerisini gösterdiğini ifade etti. Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, kamu kurumlarının hızla mobilize olarak 650 binin üzerinde kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların deprem bölgesinde görev aldığını aktardı. Ayrıca, 75 milyar dolar (2,6 trilyon TL) yatırım yapılmak suretiyle, 2025 yılı bütçesinden depremin izlerini silmek adına 584 milyar TL’lik kaynak ayrıldığını belirtti."Millet ve Devlet bir araya gelerek büyük bir dayanışma ortaya koydu"
Arnold Toynbee'nin medeniyetlerin krizlere verdiği yanıtlarla ilgili sözlerine atıfta bulunan Altun, Türk milletinin "Asrın Felaketi" karşısında güçlü ve yaratıcı bir cevap vererek, büyük bir dayanışma sergilediğini belirtti. Altun, "Milletimiz, felaketler karşısında bir araya gelebilme kabiliyetini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir" dedi."Dezenformasyona karşı kararlılıkla mücadele edildi"
Fahrettin Altun, deprem sonrası dönemdeki dezenformasyon ve manipülasyon girişimlerine karşı da kararlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizdi. Altun, "Afet iletişimi ve doğru bilgi akışının sağlanması, kriz anlarında hayati öneme sahiptir. Bu süreçte İletişim Başkanlığı olarak, dezenformasyonla mücadeleye etkin bir şekilde devam ettik" ifadelerini kullandı.Afet iletişimi ve kriz yönetimi çalışmaları
Sempozyumda, afet sonrası iletişim stratejileri ve kriz yönetimi üzerine de konuşuldu. Altun, İletişim Başkanlığı'nın "CİMER-Deprem Acil" uygulaması ile deprem bölgesindeki vatandaşlarla hızlı ve etkin iletişim kanalları kurduğunu, aynı zamanda ulusal ve uluslararası basın mensuplarıyla yapılan medya turlarıyla dünya kamuoyuna Türkiye'nin dayanışmasını anlatmaya çalıştıklarını belirtti.Altun, Türkiye'nin gelecekteki krizlere karşı daha güçlü bir şekilde hazırlıklı olması gerektiğini ifade ederek, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ülkenin krizlere karşı hazırlığının artırılması gerektiğini vurguladı.
YORUMLAR