Reklam

ERZURUM VE RİZE VALİLERİ; BİRLİKTE KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELLERİNİ İNCELEDİLER

ERZURUM VE RİZE VALİLERİ; BİRLİKTE KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELLERİNİ İNCELEDİLER

ERZURUM VE RİZE VALİLERİ; BİRLİKTE KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELLERİNİ İNCELEDİLER
03 Ekim 2024 - 16:52

Ovit tünelinin, Erzurum tarafında uzun zamandır yapımı devam, Kırık ve Dallıkavak tünellerinde buluşan, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, beraberlerinde İspir Kaymakamı Salih Poçanoğlu, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bilsel, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ve iki ilden gelen çok sayıda gazetecilerle birlikte Kırık ve Dallıkavak tünellerinde incelemelerde bulunup birlikte ortak basın açıklaması yaptılar.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Erzurum tarafında inşası devam eden, Kırık ve Dallıkavak tünellerindeki son durum hakkında brifing alan Erzurum Valisi Çiftçi ve Rize Valisi Baydaş; tünel incelemelerinin ardından basının karşısına geçtiler. Toplam 14,2 km. uzunluğundaki çift tüplü Kırık Tünelinin yaklaşık 12,4 km.’lik kısmının tamamlandığını, kalan 1,8 km’lik bölüm için ise çalışmaların aralıksız sürdüğünü söylediler. İki komşu ilin Valileri; Kırık Tüneli Projesinde; tüp inşaatlarının yanı sıra 8,7 km’lik bağlantı yolu, 3 köprü, 3 kavşak ve bir kaçış rampasının da yapımları eş zamanlı olarak devam ediyor. Zorlu zemin şartları inşa sürecini etkiliyor. Karayolları Bölge Müdürümüz günde 4 vardiya şeklinde çalıştıklarını ve yılda 600 metre tünel inşaatı yaptıklarını söylediler. Bu durumda tünelin iki buçuk veya üç yıl sonra devreye alınabileceğini öngörüyoruz. Proje tamamlandığında, yol 33 km kısalacak, yaklaşık bir saat zaman tasarrufu ve sürücüler için güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlanacak.” şeklinde açıkladılar.

Rize Valisi Sayın İhsan Selim Baydaş, yapımı devam eden Kırık ve Dallıkavak Tünellerinin hizmete alındığında Doğu Anadolu'yu Doğu Karadeniz'e bağlayacağını ve transit taşımacılıkta önemli bir güzergah olacağını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum