Reklam

ERDEM’DEN GMİS’E DESTEK ZİYARETİ: ‘HAKLI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ’

ERDEM’DEN GMİS’E DESTEK ZİYARETİ: ‘HAKLI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ’

ERDEM’DEN GMİS’E DESTEK ZİYARETİ: ‘HAKLI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ’
01 Temmuz 2024 - 17:46

Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Genel Başkan Hakan Yeşil ve Yönetim Kuruluna, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT reformu adı altında gündeme getirdiği taslak çalışmasıyla ilgili mücadelelerine destek verdi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’i makamında ziyaret etti. Genel Başkan Yeşil’e, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir eşlik etti. Görüşmede Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altında gündeme getirdiği taslak çalışmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

ERDEM’DEN DESTEK MESAJI

Erdem, haklı mücadelelerine destek için sendikaya ziyarette bulunduğunu ifade etti. Zonguldak’ın Cumhuriyetin ilk vilayeti olduğunu vurgulayan Erdem, şöyle dedi:

“Ülke sanayisinin gelişmesine ne kadar önemli bir kent olduğunu hepimiz biliyoruz. O nedenle ne olursa olsun, hangi bahane ile olursa olsun örneğin tasarruf tedbirleri de olsa Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da ifade ettiği gibi ama hiçbir zaman kömürün stratejik önemi göz ardı edilmemelidir. Tasarruf tedbirleriyle yada hiçbir şekilde başka bir nedenle kömürün atıl durumda bırakılmayı hak etmediğini düşünüyorum. Maden şehitleri vermiş bu madenciliğin hiçbir zaman göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Çok yakın tarihte buğdayın dahi ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Kömürün bu haliyle herhangi bir savaş veya diplomatik kriz döneminde kömürün enerji konusunda ne anlama geleceğini en iyi bizim ülkemiz tecrübe etmiştir. Onun için ben sayın başkanımıza ve madenciliğe inanan bu sektörde olan herkese destek veriyoruz. Bu sadece onların mücadelesi değil, Zonguldak’ın ve ülkemizin mücadelesi. Biz onların haklı mücadelesini destekliyoruz ve her zaman onların yanında olacağımızı beyan ediyoruz.”

 YEŞİL: “TAVRIMIZ NET”

Yeşil, mücadelelerine destek verdikleri için Erdem’e tüm madenciler ve yönetim kurulu adına teşekkür etti. Zonguldak’ın ilk vilayet olmasıyla birlikte büyük bedeller ödemiş bir şehir olduğunu ifade eden Yeşil, “Bu çalışma bizleri rahatsız ediyor. Kamuoyunda bunun yanlış olduğunu anlatıyoruz. Sektörü bilmeyen farklı bir bakanlığın bu kurum üzerine yetkili olmaya çalışması bizleri rahatsız ediyor. Bu çalışmanın işin uzmanları tarafından yapılması gerektiği, eğer bir rehabilite çalışması olacaksa da işin uzmanları tarafından rehabilite çalışmasının hep birlikte kurumun daha da ileriye taşıyacak şekilde yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Tavrımız net. Kesinlikle buna Zonguldak olarak karşı çıkacağız. Bunu daha yaygınlaştırarak toplu olarak, Zonguldak olarak sesimizi duyurmaya çalışacağız. Destekleriniz size teşekkür ederim.” dedi.

YORUMLAR