70 gönüllü öğrenciden oluşan Gönül İşi Grubu ilk toplantısının ardından, sıfır atık diyerek yola çıktı. Sıfır Atık Projesi kapsamında mavi kapak toplama kampanyasında pet şişeler kullanıldı. Mavi kapaklar toplarken, aynı zamanda pet şişeler de bu şekilde değerlendirildi.
Bin 730 kişilik Sakarya Yurdu’nda, öğrenciler günde yaklaşık olarak 3 bin adet pet şişesi ayrıştırıyor. Sıfır Atık Projesinde, pet şişe ve diğer atıklar düzenli olarak ayrıştırılıyor. Gönüllü öğrenciler, ayrıştırdıkları bu pet şişeler ve diğer atıklardan, mama kapları, kuş evleri ve anasınıfı öğrencileri için oyuncak yapmayı amaçlıyor.
Gıda atıklarını da değerlendirmek isteyen gönüllü öğrenciler, Peyzaj kurslarında yurdun bahçesindeki kompost alanında, gıda atıklarından kompost yapıyor.
Sıfır Atık Projesinin yanı sıra, gönüllü öğrenciler toplumsal farkındalığı arttırmak için çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerde yaşlılar, şehit aileleri ve engelli bireylere ziyaretler düzenlendi.
Düzenlenen ‘Sıfır Atık Projesi’ için Sakarya Yurt Müdüresi Hatice Kara ‘’ Yurt öğrencilerinin böylesine verimli projelerde yer alması beni çok mutlu ediyor. Gençlerimizin, gelecek odaklı projelere aktif bir şekilde katılımı, bizler ve geleceğimiz için oldukça önemli. Geçmişte de, bu tarz geri dönüşüm projeleri gerçekleştirdik. İlerleyen yıllarda da, bu tarz çevreci projelerimizi çoğaltarak, gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Katılan gönüllü öğrencilerimize, gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.''
YORUMLAR