Reklam

DÜZCE KURAKLIK VE HES KISKACINDA

DÜZCE KURAKLIK VE HES KISKACINDA

DÜZCE KURAKLIK VE HES KISKACINDA
06 Ekim 2024 - 18:28

KURAKLIK VE HES’LER NEDENİYLE ŞEHRE DÜZENLİ SU VERMEKTE ZORLUK YAŞANIYOR
UĞUR SUYU AZALDI, DÜZCE BELEDİYESİ HES ŞİRKETLERİNİ UYARDI
HES ŞİRKET SAHİPLERİ UYARIYA KULAK ASMAZSA EVLERİNİN SUYU KESİLECEK

Düzce’nin içme suyu kaynağı Uğur Suyunda kuraklığa bağlı azalmanın yanında, hidroelektrik santralleri (HES) de suyu tutarak içme suyunun düzensiz gelmesine neden oluyor. Düzensiz ve yetersiz debi nedeniyle kentin su ihtiyacını karşılamakta zorlanan Düzce Belediyesi ise, HES firmalarına tebligatta bulunarak ‘kentin su ihtiyacının öncelikli olduğunu’ hatırlattı.
Düzce Belediye Başkan Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından şehre yeni su kaynakları kazandırılması noktasında yatırımlar sürerken, şiddetli kuraklık yaşayan Düzce’nin ana içme suyu kaynağı olan Uğur Suyu’nda, hidroelektrik santrallerin de etkisi ile su seviyesi kritik derecede geriledi.
Suyun doğal akışını kısıtlayan ve içme suyu kaynağında zaten az olan suyu enerji üretmek için tutan HES’ler, şehirde içme suyu rezervinin büyük oranda azalmasına yol açtı. Arıtma tesisine gelen düzensiz ve yetersiz debi, şehir şebekesine yeterli suyun verilmesine de engel oluyor.
HES ŞİRKETLERİNE TEBLİGATLAR YAPILDI
Kentin su ihtiyacını karşılamakta zorlanan Düzce Belediyesi, DSİ kanalıyla HES şirketlerine bir kez daha tebligatta bulundu. Yapılan protokolü hatırlatan Düzce Belediyesi, önceliğin kentin su ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de, içme suyu kaynağının durumunu yerinde incelemek üzere Uğur suyuna ziyaret gerçekleştirdi. Özlü, ilgili kurumlarla iş birliği içinde çözüm üretmeye yönelik adımlar atıldığını, uyarılara kulak asmayan HES şirketi yöneticilerinin evlerinin suyunun kesileceğini söyledi.
Başkan Özlü’ye saha incelemesinde Başkan Yardımcısı Okan Kaltu da eşlik etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum