Reklam

Doğa ve Tarih Bir Arada

Doğa ve Tarih Bir Arada

Doğa ve Tarih Bir Arada
01 Ekim 2024 - 19:27

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde City (sakin şehir) unvanına sahip olan Safranbolu'nun benzersiz güzellikleri 6 Ekim Pazar günü yavaşla ve keşfet sloganı ile "Cittaslow Sunday" etkinliği gezilecek.

 

Safranbolu, şehirlerin yaşam kalitesini artırmayı, yerel kültürü korumayı ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlayan Cittaslow (sakin şehir) hareketine Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde dahil oldu. Cittaslow, dünya genelinde birçok şehirde uygulanmakta ve bu şehirler, sakin ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseyerek farklı bir yaşam deneyimi sunmaktadır.

 

Tarihi han, hamam ve konaklarıyla ünlü UNESCO Miras Kenti Safranbolu'da düzenlenecek Cittaslow Sunday etkinliği, sabah saat 9.30'da Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndan doğa yürüyüşüyle başlayacak. Bu yürüyüş, Kültürel Miras Derneği tarafından düzenlenecek ve doğa dostu, fotoğraf sanatçısı Cemil Belder'in rehberliğinde yapılacak. Katılımcılar, Safranbolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfederken, Cemil Belder’in anlatımları eşliğinde bölgenin zengin kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olma fırsatını bulacaklar. Yürüyüş boyunca, katılımcılar hem keyifli bir zaman geçirecek hem de fotoğraf çekerek anılarını ölümsüzleştirebilecek.

 

Aynı gün içinde gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise bisiklet tutkunlarına yönelik olacak. Saat 11.00'de, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi önünden başlayacak bisiklet turu, Karabük Bisiklet Derneği’nin (KARBİSDER) öncülüğünde gerçekleştirilecek. Bisiklet severler, tarihi çarşı bölgesindeki Cinci Han arkasında sona erecek olan bu keyifli turda, Safranbolu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu keşfetme imkanı bulacaklar.

 

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, etkinliklere tüm vatandaşları davet ederek, “Cittaslow Sunday etkinliklerimizle, şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini hep birlikte keşfetmek istiyoruz. Bu tür etkinliklerin, toplum olarak bir araya gelmemize ve şehrimizin değerlerini tanımamıza katkı sağladığını düşünüyorum. Herkesi bu keyifli günümüzde yanımızda görmekten mutluluk duyarız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum