Reklam

ÇAYLIKLARIN HORONCUSU SERCAN ÇAKIR HEDEF BÜYÜTÜYOR

Her çay sezonunda çay bahçesinde çay toplarken kemence müziğiyle yüksek ritimle oynadığı horonla tanınan Sercan ÇAKIR bu oyunuyla sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla fenomen oldu.

ÇAYLIKLARIN HORONCUSU SERCAN ÇAKIR HEDEF BÜYÜTÜYOR

Her çay sezonunda çay bahçesinde çay toplarken kemence müziğiyle yüksek ritimle oynadığı horonla tanınan Sercan ÇAKIR bu oyunuyla sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla fenomen oldu.

ÇAYLIKLARIN HORONCUSU SERCAN ÇAKIR HEDEF BÜYÜTÜYOR
14 Ekim 2022 - 11:01

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Karadeniz Bölgesine özgü müzik aleti kemence eşliğinde oynadığı horon eşliğinde yaş çay toplayan Sercan ÇAKIR, “Horona ilgim henüz çocukken 8 yaşında başlamış oldu. Çocukken aile büyüklerimle düğüne giderdim kimse beni horona almazdı üzülürdüm. Bu bende o yaşta inat ettim ve horon oyununu profesyonelce oynamaya karar verdim. Lisede folklor ekibine dahil oldum. 4 yıl horon ekibiyle gösterilere başladım ve horon oynamayı iyi derecede öğrendim. İnternette videolar çekmeye karar verdim. Çaylıklarda caddelerde Rize kalesinde vb. yerlerde videolar çektim. Videolar hiç beklemediğim anda yüksek düzeyde izlenmeye başlandı. Bir hayli yüksek Like (beğenme) almaya başladım. Daha çok video çekmeye karar verdi. Küçüklük hayalim olan kanallarda ismimin olması kendimin olmasıydı ve çektiğim videolara destek veren sosyal medya fenomenlerinin dikkatini çekmeye başladım. Bu yüksek beğeniler sonucu başta, TRT, FOX TV, ÇAT TV gibi kalanlarda haberlerim yayımlandı. Bu beni çok mutlu etmiş oldu. Eskiden beni düğüne horona almak istemeyenler, horonda tanınan birisi olmaya başlayınca onlardan horonlarda oynamam için davet almaya başladım. Çeşitli kanallarda boy gösterdikten sonra SHOW TV’de yayımlanan Zahide YETİŞ programına konuk oldum. Ülkemiz genelinde tanınmış iyi insanlarla tanışmanın mutluluğunu yaşadım. O kadar ilerledikten sonra hiç beklemediğim bir anda bir sinema filminde oynamak nasip oldu. Küçüklük hayalimdeki tanışmak istediğim ünlülerle sette beraber oldum. Televizyon kanallarından ve sinema filmlerinden sonra kendime bir kullanıcı ismi seçtim kendime “çayluklarun adamı” rumuzunu uygun gördüm. Müzik dünyasında Çayluklarun adamı ismiyle anılmaya başladım. Binlerce insan tarafından sosyal medya platformlarında videolarımın paylaşması hoşuma gidiyor. Bu tanışmışlık bana şu anda çalıştığım yemek sektörü iş çıkışımın ardından düğünlere davet edilip horon oynama sanatımı sürdürüyorum. Bir hedefimde herhangi bir dizide ya da sinemada kendimi göstermek ve bana emek veren destekçilerimin karşısında seninle gurur duyuyoruz kelimesini dedirtmek istiyorum. Bundan sonrada, inadına horon, inadına çayluk, inadına mücadele amacım sadece çaylıkta nasıl çay toplanır, nasıl zorluk olur ve eğlencemiz nasıldır onu göstermeye devam edeceğim. Sanatımda yöremizin, örf ve adetlerini bozmayan, bölgemizin müziğine ve folkloruna uygun çalışmalar yapmaya devam edeceğim. Kemençe müziğinin en hareketli oynayan kişi olarak tanınma yolculuğumda bu zaman kadar beni yalnız bırakmayan büyüklerime, dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yazılı basında benim müzik öykümü haberleştiren gazeteci Sayın B. Ali Kavalcı’ya da şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum