Reklam

Çaycuma semaları uçurtmalarla renklendi

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliğinin Çaycuma Belediyesi ile birlikte yaptığı 18. Uçurtma Şenliğine binlerce kişi katıldı. Yapılan aktivitelerle tam bir kültür şölenine dönüşen şenlikte, katılan her çocuğa anı madalyası, Mehmet Güler imzalı kitap, dondurma ve şapka armağan edildi. 

Çaycuma semaları uçurtmalarla renklendi

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliğinin Çaycuma Belediyesi ile birlikte yaptığı 18. Uçurtma Şenliğine binlerce kişi katıldı. Yapılan aktivitelerle tam bir kültür şölenine dönüşen şenlikte, katılan her çocuğa anı madalyası, Mehmet Güler imzalı kitap, dondurma ve şapka armağan edildi. 

Çaycuma semaları uçurtmalarla renklendi
27 Mayıs 2024 - 12:27

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliğinin Çaycuma Belediyesi ile birlikte yaptığı geleneksel uçurtma şenliğinin 18.’si, 26 Mayıs Pazar günü, Yaşam Park’ta yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı şenlik sırasında havalanan uçurtmalar, Çaycuma semalarını adeta rengarenk bir tabloya çevirdi. Kayıt yaptıran 700’e yakın çocuğa anı madalyası, dondurma, kitap, şapka gibi armağanların verilen şenlik, yapılan diğer aktivitelerle tam bir kültür şölenine dönüştü. 

ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN KATILIM OLDU
Bu yıl 18.’si yapılan ve artık gelenekselleşen şenliğe Zonguldak, Ereğli, Kozlu, Kilimli, Devrek, Gökçebey, Kastamonu ve Bartın’dan da katılımlar oldu. Havanın son derece açık, rüzgârın istenen düzeyde olması, şenliğin çok daha güzel ve coşkulu geçmesini sağlarken şenlik alanına anne babalarının yanı sıra dede ve nineleriyle gelen pek çok çocuk, tüm aile birlikte eğlenmenin mutluluğunu da yaşadı.

MEHMET TÜRKÇELİK VE GİZEM CANLI ATÖLYELERİNE KATILAN ÇOCUKLAR YARATICILIKLLARINI GELİŞTİRME FIRSATI BULDU
Şenlikte çocuklara yönelik çok sayıda atölye de düzenlendi. Tasarım ve Mask Sanatçısı Mehmet Türkçelik, “Denizden Gelenler Elimizden Gelenler” başlıklı “çatuk” atölyesinde denizden topladığı ağaç parçalarını çocuklarla boyadı. Atölyeye büyük ilgi gösteren çocuklar ortaya müthiş eserler çıkarken yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı da buldu. Seramik Sanatçısı Gizem Canlı’nın “Elde çamur şekillendirme atölyesi” şenliğe büyük renk kattı. Çocuklar son derece eğlendikleri atölyede elleriyle bir cisim oluşturmanın hazzını da yaşadı.

METE ARİF TOKMAK ÇOCUKLARLA TUVAL BOYADI, PAYLAŞ KİRAZ KARİKATÜR SERGİSİ AÇTI
Şenliğin ilgi çeken atölyelerinden birini de Karikatürist Ressam Mete Arif Tokmak’ın “Resim ve uçurtma boyama atölyesi” oldu. Çocukların hep birlikte boyadığı uçurtma formunda tuval, günün sonunda güzel bir sanat ürününe dönüştü.  Şenlik alanında, ayrıca, Paylaş Kiraz’ın karikatür sergisi de açıldı. Satranç hakemi Zeynel Bakıcı tarafından, şenlik alanında, ayrıca, bir satranç turnuvası da yapıldı.

YÜZLER BOYANDI, EL SÜNGER BASKILARI YAPILDI
Çaycuma Belediyesi Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu öğretmenleri yüz boyaması, el ve sünger baskıları, uçurtma temasına uygun şekillerin kağıt üzerine boyanması gibi çocuklara yönelik etkinlikler yaparken Drama Lideri Fahri Bozbaş ve Bingül Öz çocuklarla eğlenceli bir drama atölyesi yaptı.

GÜLER: “KATILDIĞIM ASLINA EN UYGUN, EN GÖRKEMLİ ŞENLİK”
Ailelerle birlikte binlerce insanın katıldığı şenlikte ünlü Çocuk Yazarı Mehmet Güler, kayıt yaptıran çocukların tamamına, kitaplarını, ücretsiz olarak imzaladı. Şenliğin sonunda konuşan Güler, ülkenin pek çok yerinde bu tip yüzlerce etkinliğe katıldığını, ancak buradaki şenliğin hepsinden aslına çok daha çok uygun, çok daha görkemli olduğunu söyledi.

MASAL KAHRAMANIM ÇOCUK GRUBU ŞARKILARIYLA ÇOCUKLARI COŞTURDU
Etkinlikte, İbrahim Torlakçı, Esra Torlakçı, Çağla Bostancı ve Burak Karakuş’tan oluşan “Masal Kahramanım Çocuk Grubu” söylediği birbirinden güzel şarkılarla çocuklara büyük eğlence yaşattı. Grubun şarkılarına coşkuyla eşlik eden çocuklar, müziğin ritmine kendilerini uydurup gönüllerince oynadı.

ÖDÜL KAZANANLARA MADALYALARI VERİLDİ
Şenlikte okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında uçurtma yarışması da yapıldı. Jüri üyeliklerini Nuray Kamit, Safa Kabuk'un yaptığı yarışmaların “En özgün yapımlı uçurtma” dalında birinci Marisa Duru Seyhan, ikinci Zeynep Zümra Karaman, üçüncü Kumsal Günaydın olurken “En yükseğe çıkan uçurtma” dalında,  birinci Alçin Kesici ve Poyraz Aydın, Arya Dilgin ikinci, üçüncüyse Didem Mert oldu. “Yardım almadan en iyi uçuran en küçük çocuk” dalında ödülleri Edizcan Ertop, Doğa Gülşen ve Bulut Asaf paylaşırken Didem Mert, “Havada en uzun süre kalan” uçurtma sahibi olarak özel ödülün sahibi de oldu.

AKYOL: “EĞİTİMDEN, GELECEKTEN, ÇOCUKTAN TASARRUF OLMAZ”
Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Akyol, “Şenlik alanında kurduğumuz atölyelerle çocukların kendilerini ifade edip mutlu bir gün geçirmelerine katkı sunmaya çalıştık. ‘Eğitimden, gelecekten, çocuktan tasarruf olmaz’ diyerek Mehmet Güler imzalı 810 kitap ile 700 anı madalyasını, bine yakın dondurma ve şapkayı ücretsiz dağıttık. Katılan büyük küçük herkese, Çaycuma Belediyesine, büyük bir özveriyle görev yapan arkadaşlarımıza, yaptıkları etkinliklerle şenliği bir kültür ve sanat şölenine dönüştüren sanatçılarımıza, çocuk edebiyatı yazarımız Mehmet Güler’e, katkı sunan diğer dost ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

KANTARCI: “OLAĞANÜSTÜ GÜZELLİKTE BİR GÜN YAŞADIK”
Ödül töreninde konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, olağanüstü güzellikte bir gün yaşadıklarını söyledi. Kantarcı, “Buraların bu şekilde dolması, vatandaşlarımızın çocuklarıyla dolu dolu eğlenmesi beni çok mutlu etti. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tip etkinliklerimiz hep devam edecek.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum