Reklam

BAŞKAN GENÇ AÇIKLADI: TÜRK YILDIZLARI TRABZON’DA ŞEHİT PİLOT BURAK GENÇCELEP ANISINA UÇACAK

BAŞKAN GENÇ AÇIKLADI: TÜRK YILDIZLARI TRABZON’DA ŞEHİT PİLOT BURAK GENÇCELEP ANISINA UÇACAK

BAŞKAN GENÇ AÇIKLADI: TÜRK YILDIZLARI TRABZON’DA ŞEHİT PİLOT BURAK GENÇCELEP ANISINA UÇACAK
07 Nisan 2025 - 18:26

Trabzonlu Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep, şehadetinin 4. yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehidimiz aynı zamanda bir Türk yıldızıydı. Biz de bir program yaptık, inşallah 10 Ağustos’ta Türk Yıldızları’nı Burak’ımızın hatırasına Trabzon semalarında uçuracağız” dedi. 
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 7 Nisan 2021'de Konya'da eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları'na ait uçağın düşmesi sonucu şehit olan Trabzonlu Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’i şehadet yıldönümünde anma törenine katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi organizasyonuyla, şehit pilotun Ortahisar ilçesi Bulak Mahallesi’ndeki kabri başında düzenlenen törene Başkan Genç'in yanı sıra Dernek Başkanı Ahmet Tezcan, şehidin ailesi ve yakınları, silah arkadaşları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu törende konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, “Şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Cenab-ı Allah Peygamber Efendimize komşu etsin inşallah” dedi. 
 
TÜRK YILDIZLARI 10 AĞUSTOS’TA TRABZON’DA

Başkan Genç, 10 Ağustos’ta Türk Yıldızları’nın Şehit Burak Gençcelep’in anısı için Trabzon’a geleceğini ifade ederek, “Şehidimizin cennette olduğunu biz biliyoruz. Bizim inancımıza göre cennette peygamberlik makamından sonra gelen en üst mertebe şehitlerimizin makamıdır. Ayette, 'Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Çünkü onlar diridir, fakat siz farkında değilsiniz' buyuruyor Yüce Allah. O nedenle şehadet makamı çok ulvi ve muhteşem bir makam. Peygamber Efendimizin de müjdesine nail olan bir makam. Biz böyle inanıyor ve biliyoruz. Sadece bir dünyadan ibaret hayat sürmeyeceğimize, ebedi bir alemin olduğuna inanıyoruz. Orada da muhterem şehidimizle beraber Cenab-ı Allah bizleri haşru cem eylesin. Tabii ki ben bunları inancımızın gereği olarak ifade ediyorum ama aynı zamanda ateş de düştüğü yeri yakıyor. Bunu kabul etmemiz lazım. Ben şu an o günü yaşar gibiyim. Ailesinin acısı ilk günkü gibidir, bunu kabul etmemiz lazım. Allah’tan sabır diliyorum. Burak aynı zamanda bir Türk yıldızıydı. Biz de bir program yaptık, inşallah 10 Ağustos’ta Türk Yıldızları’nı Burak’ımızın hatırasına Trabzon semalarında uçuracağız. Cenab-ı Allah bir kez daha şehidimize gani gani rahmet eylesin. Hepinizden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum