Reklam

Bakan Yerlikaya, Rize ziyaretinde yoğun ilgi gördü

İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA, Rize’ye yapmış olduğu bir günlük çalışma programında dopdolu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Rize ziyaretinde yoğun ilgi gördü

İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA, Rize’ye yapmış olduğu bir günlük çalışma programında dopdolu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Rize ziyaretinde yoğun ilgi gördü
22 Temmuz 2024 - 11:17

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA BİR GÜNLÜK RİZE ZİYARETİNDE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve il protokolü tarafından Rize-Artvin Havalimanı’nda çocukların çiçek takdimiyle karşılandı. Buradan, Yardımcısı Rizeli Münir Karaloğlu ile birlikte Rize şehir merkezine hareket eden Bakan Yerlikaya, Cuma Namazını Rize Sahil camisinde kıldı. Burada trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Rizeli esnaf Hızır Avcı’nın cenaze namazına katılarak aile yakınlarına taziyelerini iletti. Namaz sonrası camii avlusunda toplanan vatandaşlar bir süre sohbet ederek Muharrem ayı dolayısıyla Rize Valiliğince organize edilen, Rize Belediyesi ve Rize Müftülüğü tarafından hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram dağıtımına katıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İçişleri Bakanı Yerlikaya daha sonra Rize Valiliğini ziyaret etti. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve protokol üyeleri tarafından Valilik önünde karşılanan Bakan Yerlikaya, Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından, Valilik makamında Vali Baydaş’tan Rize şehri geneliyle ilgili bilgiler aldı.

Buradan, Rize Belediyesine geçen Bakan Yerlikaya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından belediye girişinde çiçekle karşılandı. Başkan Metin’den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan Yerlikaya, belediye ziyaretinin ardından TOKİ Çarşı AVM çevresinde esnaf ziyaretleri yaparak hayırlı işler diledi, vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf isteklerini yerine getirdi. Buradan Ak Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret edene İçişleri Bakanı Yerlikaya, parti girişinde Rize İl Başkan V. Av. Yunus Çoruh ve Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu ve Ak Parti Teşkilatları tarafından karşılandı. Bakan Yerlikaya bu ziyaretlerinin ardından Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde 'Türkiye’nin Huzuru Rize' sloganıyla düzenlenen 'Rize Asayiş ve Güvenlik' Toplantısına katıldı. Burada İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının Rize ilindeki faaliyetleriyle ilgili brifing aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin huzuru ve güvenliği için çalıştıklarını ifade etti. Bakan Yerlikaya, “Biz Türkiye Yüzyıl’ında huzurla ilgili görev olarak huzurun yüzyılını ifade ediyoruz. Bu noktada başta terör örgütleri ile PKK, KCK, FETÖ, DEAŞ, MLKP gibi terör örgütleri ile mücadele bizim olmazsa olmaz birinci görevimiz. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bütün hükümetlerinde olduğu gibi yine kararlılıkla, azimle, güvenlik birimlerimizle ülke içerisinde bizim görev alanımızda olduğu gibi ülke dışında da yine hakeza sınırımızın hemen ötesinde de Savunma Bakanlığımız ve Milli İstihbaratımızla da büyük bir uyum ve kararlılıkla çalışıyoruz” dedi

Organize suç örgütleri ve "şehir eşkıyaları" ile mücadele ettiklerini anlatan Yerlikaya, uyuşturucu tacirleri, düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığı organizatörleri ile mücadele ettiklerine işaret etti.

Bakan Yerlikaya, suçun işlenmesini önlemek ve işlenen suçun en kısa sürede aydınlatılmasının temel vazife olduğuna değinerek, “Rize'deki tüm suç türleri ile bu kabine döneminde gelmiş olduğumuz noktayı tespit ettik ve kişilere karşı işlenen suçlarda olay sayısı 2023 ile 2024'ü kıyasladığımızda yüzde 25 kadar azalmış. Yani dört suç işlenirken daha önce, bu suç sayısı üçe inmiş. Biz hemen aydınlatma oranlarına bakıyoruz. Aydınlatma oranları da kişilere karşı işlenen suçlarda Rize'de, yüzde 97'den yüzde 98,8'e çıkmış. Yani hemen hemen tüm olayları Rize'miz aydınlatmış. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda da yine geçen yılın ilk 6 ayı ile 2024'ün aynı periyottaki 1 Ocak-30 Haziran dönemini kıyasladığımız zaman ortalama yüzde 22 olay sayısının azaldığını görüyoruz. Aydınlatma oranı yüzde 91 çizgisine gelmiş” ifadelerini kullandı.

Mal varlığına karşı işlenen suçlarda Türkiye ortalamasının yüzde 75,6, Rize'de ise yüzde 91 olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, "Kişiye karşı işlenen suçlarda da Türkiye ortalamasının 2,5 puan önünde olduğunu görüyoruz. Bir örnek verelim, evden hırsızlık olayları Rize'de yine yılın ilk 6 ayını kıyasladığımızda yüzde 38 azalmış. 180 günde Rize'de evden hırsızlık olay sayısı 21. Bu 21 olay sayısının aydınlatma oranında rekor kıran arkadaşları tekrar tebrik ederiz. Yüzde 95'in üstünde hepsini yakalamışlar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum