HATAY-BHA
Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, yenilenen Arsuz Öğretmenevi hakkında Birlik Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Arsuz’un yüksek konforlu konaklama merkezlerinden biri haline gelen Öğretmenevi, depremzede vatandaşlara ve ilçe halkının yanı sıra bölgeye gelen turistlere de özenli bir hizmet sunuyor.
Kaymakam Gökpınar, öğretmenevinin kapasitesini artırarak günlük yemek verme potansiyelinin 25 bine kadar yükseldiğini ifade etti ve “Başlangıçta 500 kişiye yemek verebilecekken, şimdi 25 bin kişiye üç öğün yemek sunacak kapasiteye ulaşıldı. Depremzede 110 insanımızı burada barındırdık. Yapılan bakım ve onarımlar ile öğretmenevinin konforunu ve kapasitesini önemli ölçüde artırmayı amaçladık." dedi.
Deprem sonrasında çalışan sayısını da artırdıklarını belirten Gökpınar, "Deprem öncesi burada yalnızca 4 kişi çalışıyordu, şu anda ise 34 kişilik bir ekip görev yapıyor. Borçlarımız ödendi, diğer öğretmenevlerine destek gönderiyoruz. Buradan diğer öğretmenevlerini destekleyen boyuta geldik. ” diye konuştu. Öğretmenevinin hijyen ve konforuna verdikleri önemli anlatan Gökpınar, "Yemekler, yataklar, malzemeler... Kendi evimizde kullanmayacağımız bir şeyi burada da kullanmıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gökpınar ayrıca, öğretmenevinin ön kısmında yer alan plaj alanının kiralanarak bir plaj işletmesi yapılacağı bilgisini de verdi. Bu yenilikle birlikte, Arsuz Öğretmenevi’nin potansiyeli daha da genişleyecek ve Hatay halkına da katkılar sağlayacak. Gökpınar, “Kısmet olursa Öğretmenevinin ön tarafında da bir plaj var, kiralayarak bir plaj işletmesi yapacağız.” diyerek, bölgenin turizmine katkı sağlayacak yeni projelere işaret etti.
Arsuz Öğretmenevi: Arsuz’un önemli konaklama merkezi
Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hatay'ın güzide ilçelerinden Arsuz'da yer alan önemli konaklama merkezi Arsuz Öğretmenevi'nde yapılan bakım onarım çalışmalarını Birlik Haber Ajansı'na anlattı. Kaymakam Gökpınar, yeni projelere işaret etti.
10 Şubat 2025 - 18:02
YORUMLAR