Reklam

Alemdar: “Vatandaşlarımızın memnuniyeti bize bayramdır”

Alemdar: “Vatandaşlarımızın memnuniyeti bize bayramdır”

Alemdar: “Vatandaşlarımızın memnuniyeti bize bayramdır”
14 Haziran 2024 - 15:04

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakaryalıların Kurban Bayramı'nı kutladığı mesajında yatırımlarla geçen son 2 ayı anlattı. Ücretsiz ulaşım tarifesi, suda indirim, 20 yeni otobüsün yatırım onayı ve asfalt atağı çalışmalarına değinen Alemdar, vatandaşın yüzündeki tebessümün kendileri için bayram olduğunu vurguladı. Başkan Alemdar, “Vatandaşımızın memnuniyeti bizim bayramımızdır. İnşallah bayramdan sonra yeni müjdeler ve hizmetler için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Hayırlı bayramlar Sakarya” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Ulaşımdan sosyal çalışmalara, altyapıdan üstyapıya kadar her alanda hizmet üreterek bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Başkan Alemdar, göreve geldikleri 2 aylık süreçte hayata geçirdikleri yatırımlar, proje ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Alemdar, “Bu şehre hizmet etmeyi nasip eden Rabbimize hamdolsun. Bizim bayramımız bu şehir için çalışmak, üretmek, gayret göstermektir. Hayırlı bayramlar Sakarya” dedi.

2 ayda 2 söz tamam

Başkan Alemdar, katılımcı belediyecilik vurgusu yaparak 60 gün gibi kısa bir sürede hayata geçirilen su tarifelerinde yüzde 20 indirim ile ulaşımda yüzde 54 indirim ve ilkokul-ortaokula ücretsiz tarife uygulamaları ile 20 yeni otobüs müjdesi ve 50 milyon TL'lik asfalt atağına değindi. Alemdar, altyapı yatırımlarının da aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Ulaşımda hamlelerimiz sürecek

Göreve başladıkları an itibariyle şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Alemdar, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği belediye otobüslerimizde ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize ücretsiz, lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize ise yüzde 54 indirimli ulaşım imkanı sunduk. 100 milyonluk yatırımla 20 yeni otobüs için de meclisimizden yetkiyi aldık. İhtiyaca cevap vermeyen araçların yerine yeni, çevre dostu araçları hızla bünyemize dahil edeceğiz. Hamlelerimiz devam edecek” dedi.

50 milyonluk yatırım

Ulaşıma konfor sağlayacak, yeni güzergahlarla alternatifler oluşturacak adımları attıklarını dile getiren Başkan Alemdar, “Kentsel tasarım ve cadde yenilemeleriyle arterlerimiz yeni yüzlerine kavuşuyor. Son meclis toplantımızda da 50 milyon liralık yol bakım ve asfalt çalışmaları için yatırım onayı aldık. İnşallah bayramdan sonra hızlı bir tempo ile yollarımızı, güzergahlarımızı yeni yüzüne kavuşturuyoruz” diye konuştu.

Suda yüzde 20 indirim

Başkan Alemdar, “Şehrimizin dört bir yanını güçlü altyapı ağı ile çevrelerken yüzde 20 su indirimini de uygulamaya aldık. Paylaştığımız dev yatırım müjdeleri ile ilçe ve mahallelerimizi de güçlü altyapı ağı ile buluşturuyoruz. Her zaman vurguladığımız gibi vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet ederken önceliğimiz doğayı korumak. Bu kapsamda tek bir damla atık suyun dahi doğaya karışmasının önüne geçeceğiz. Doğru su politikalarından vazgeçmeyerek Sakarya’nın su kaynakları geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Herkesin katkısını bekliyoruz

Başkan Alemdar, “Şehrimizi ortak akıl ve istişareyle yöneteceğimizi hep ifade ettim. Hamdolsun 2 aylık süreçte de çok önemli adımlar attık. Vatandaş meclisinde bizzat hemşehrilerimle buluştum. Talep ve önerilerini aldım. Katılımcılığı çok önemsiyorum. Farklı düşüncelerin zenginlik olduğunu sıklıkla belirtiyorum. Şehrimizin gelişmesi, daha güzel yarınlara ulaşması için herkesin katkısını bekliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim bayramımızdır

Hayırlı, huzurlu ve dostluk ile aile bağlarının pekişeceği bir bayram dileğini ifade eden Başkan Alemdar, “Hayatın her alanında, vatandaşımızın memnuniyetini kazanan çalışmaları hayata geçiriyoruz. Onların memnuniyeti bizim bayramımız oluyor. İnşallah bayram sonrasında da yine aynı şekilde adımlarımızı kararlılıkla atacağız. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı'nı en samimi dileklerimle kutluyor hayırlı, huzur dolu, aile ve dost bağlarımıza güç katacak bir bayram geçirmelerini diliyorum" dedi.

YORUMLAR