Reklam

Alemdar Bakan Özhaseki ile teması sonrası ilk detayı paylaştı

Alemdar Bakan Özhaseki ile teması sonrası ilk detayı paylaştı

 Alemdar Bakan Özhaseki ile teması sonrası ilk detayı paylaştı
09 Haziran 2024 - 15:51

Yusuf Alemdar Bakan Özhaseki ile teması sonrası ilk detayı paylaştı: “Depreme hazır bir Sakarya için…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşmesi sonrası kentsel dönüşüm planlarına dair önemli açıklamalar yaparak, “Suya %20 indirim, ulaşımda ücretsiz tarife adımlarımız memnuniyet oluşturdu. Hizmetlerin hepsi olur ama bir depremin oluşturacağı kayıpların dönüşü olmaz. Dirençli bir Sakarya’yı inşa etmek için bakanımızla görüştük, çalışma yapıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Adapazarı 65. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Alemdar, 31 Mart yerel seçimlerde gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerden ötürü Adapazarı teşkilatına teşekkür etti.

Orhangazi Kültür Merkezi’ndeki buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Akgün, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, meclis üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Su ve ulaşım hamleleri

Teşkilat mensuplarına yerel seçimlerde gösterdikleri fedakârlık ve gayretlerden ötürü teşekkür ederek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bizler milletimizin rızasını alarak bu makamlara geldik. Sorumluluklarımızın ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Şehrimizin tamamına eşit ve adil şekilde hizmet etmek için kollarımızı sıvadık. 2 aylık süreçte vatandaşımızın refahına katkı sunacak, yararına olacak adımlar attık. Suda yüzde 20 indirim yaptık. Öğrencilerimiz için toplu taşımayı ücretsiz ve yüzde 54 indirimli hale getirdik ve 20 yeni otobüsü filomuza dahil etmek için süreci başlattık. İnşallah daha nice güzel hizmet ve yatırımları şehrimize kazandıracağız” dedi.

En önemli önceliğimiz kentsel dönüşüm

En önemli önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Başkan Alemdar, “Dirençli bir şehir oluşturmak zorundayız ve biz kentsel dönüşümü başaracağız. Adapazarı, Erenler ve Serdivan başta olmak üzere 5 yıl içerisinde kentsel dönüşümü gerçekleştiremezsek belki de canlarımızı yitireceğiz. Hizmetlerin hepsi olur ama bir deprem olduğunda kaybettiğimiz canları bir daha geri getiremeyiz. Kentsel dönüşüm noktasında eylem ve söylem birliği yapmamız gerekiyor. Sayın bakanımıza durumu arz ettik, çalışma yapıyoruz. Tekrar ifade ediyorum; kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Teşkilatlar bizim evimiz

Gece-gündüz, yağmur-çamur demeden kapı kapı gezip bizlere kefil olanların sözlerini yere düşürmeyeceklerini dile getiren Başkan Alemdar, “Teşkilatlar bizim evimiz. Biz gönül köprüleriyle milletimize bağlıyız. AK Parti milletimizin gönlünden çıkan, siyasi parti olmanın ötesinde bir dava hareketidir. Adapazarı’mız da her zaman bu davayı sahiplenmiş ve liderinin yanında olmuştur. Bu hususta kuruluşundan günümüze partimizde görev almış,

mücadele vermiş, sandıkları beklemiş, kapı kapı gezip davamızı anlatmış tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Danışma meclisimiz şehrimiz, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olsun” dedi.

Güzel Adapazarı’mız için daha aydınlık bir geleceğe

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, insan odaklı, çok önemli eser ve hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Yeni dönemde de hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Daha güçlü, daha müreffeh bir Adapazarı için el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, büyük hedeflere doğru azimle ilerleyeceğiz. Danışma Meclisimizde bizlerle olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Güzel Adapazarı'mız için hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe” diye konuştu.

Samimiyet ve gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz

MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş istişarelerin önemine dikkat çekerek ittifakın önemine değindi. Alkaş, “Bizler Cumhur İttifakı olarak sorumluluk sahibiyiz. Milletimizin birlikteliğinden sorumluyuz ve bu sorumluluğu gençlerimize emanet edeceğiz” dedi. AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Danışma meclisimizde önümüzdeki döneme ilişkin yol haritamızı paylaştık. Samimiyet ve gayretle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Her zaman milletimizin yanında olma sözümüzü yerine getirerek, sorunlara çözüm bulma gayreti içinde olacağız. Yerel seçim süreci başta olmak üzere millete hizmet yolunda canla başla çalışan ilçe teşkilatlarımızın her kademesinde görev alan kardeşlerime teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Birlikte çalışmak başarıdır

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, genel ve yerel seçimlerde Adapazarı teşkilatı olarak başarılı olduklarını ifade ederek, “Birlikte çalışmak başarıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her seçim sabahı yeni bir seçimin başlangıcıdır. Daima hazırız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR