Reklam

DÜZCE BELEDİYESİ GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle gerçekleştirilecek olan ve geçmişe ışık tutan önemli konuların ele alınacağı ‘Düzce’de Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu’ 4 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

DÜZCE BELEDİYESİ GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle gerçekleştirilecek olan ve geçmişe ışık tutan önemli konuların ele alınacağı ‘Düzce’de Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu’ 4 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

DÜZCE BELEDİYESİ GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR
02 Ekim 2023 - 11:25

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin geçmişinin gün yüzüneçıkartılması noktasında her türlü argümanın kullanılması için büyük çabasarf ediyor. Bu doğrultuda hareket ederek bir çok sempozyum, seminer vekonferansa ev sahipliği yapan Düzce, yeni bir etkinliğe hazırlanıyor.Şehrin geçmişi ve geleceğini birleştirme noktasında hareket eden, şehirkimliğinin ön plana çıkartılması hususunda mesai harcayan BaşkanÖzlü’nün girişimleri ile ‘Düzce’de Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu’gerçekleştirilecek.Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi ev sahipliğinde 4 Ekim Çarşambagünü saat 09.30 ile 17.30 arasında gerçekleştirilecek sempozyum, ikioturumdan oluşacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasınınardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün açılış konuşması ilebaşlayacak olan ve sunuculuğunu haber spikeri Murat Şahin’in yapacağısempozyumun ilk oturumunda oturum başkanlığını Düzce ÜniversitesindenProf.Dr. İlhan Genç yaparken, ‘Düzce’de Şehirleşmenin İki KültürelKaynağı: Basın ve Sinemalar’ başlığı altında sunumunu katılımcılarlapaylaşacak.Oturumda Gaziantep Üniversitesinden Prof.Dr. Zeynel Özlü ve İsmail HakkıÜzüm tarafından ‘Osmanlı Son Döneminde Düzce Kazasında Meydana GelenHastalıklara Dair Bulgular’ başlığı altında bilgiler katılımcılaraaktarılacak. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Doç.Dr. AysunTuna, ‘Kültürel Potansiyel ve UNESCO Adaylık Kapsamı Sürecinde KonuralpAntik Kentine Genel Bir Bakış’a dair bilgilerini paylaşacak.Araştırmacı-Yazar Nejat Özsoy ise ‘Düzce’nin Etnik ve KültürelTopluluklarının, 19. Yüzyıl Başlarında Düzce’nin Nüfus Değişimine OlanEtkileri’ başlığı altında bilgi sunumu gerçekleştirecek. İlk oturum sorucevap bölümü ile sona erecek.Sempozyumun ikinci oturumu ise İstanbul Üniversitesinden Dr. RamazanTopdemir, ‘Osmanlı Beyliğini Konu Edinen Romanlarda Konur Alp ve OsmanBey’ başlığı altında bilgilerini paylaşırken, Düzce ÜniversitesindenDoç.Dr. Pınar Pınarcık ve Dr. Güzin Bilir ise ‘Yaşayan Kent Konuralp’ianlatacak. Düzce Üniversitesinden Dr. Onur Sadık Karakuş’un ‘UnutulmuşBir Roma Kenti Eskiçağ’da Konuralp Çevresinde Ekonomik ve Günlük Yaşam’konusunda değerlendirmelerde bulunurken, yine Düzce Üniversitesi öğretimgörevlilerinden Dr. Sibel Küçükkülahlı ise ‘Bir Değer Olarak KonuralpPirinci’ konusunda aktarımda bulunacak.Tüm Düzcelilerin davetli olduğu sempozyum, Düzce Belediye Başkanı Dr.Faruk Özlü ve oturum başkanları eşliğinde değerlendirme yapılmasıylatamamlanacak.