Reklam

Başkan Köse Can Dostlar İçin Gönüllülerle Buluştu

Başkan Köse Can Dostlar İçin Gönüllülerle Buluştu

Başkan Köse Can Dostlar İçin Gönüllülerle Buluştu
07 Ocak 2023 - 17:04

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’da hizmet veren Veteriner Hekimler, Belediye Veteriner Hekimi ve Safranbolu Sokak Hayvanları Gönüllülerinin katıldığı, sokak hayvanları ile ilgili bir toplantı yapıldı.
Belediye Hizmet Binası 6. Katında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda sokak hayvanları için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. 
 
Basın mensuplarının da ilgi gösterdiği toplantıda veteriner hekimler ve gönüllüler Başkan Köse’ye taleplerini ilettiler. 
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, “ Malumunuz sokak hayvanlarından korkan ve onları besleyen diğer bir gurup var, belediyeler de bu iki gurubun arasında kalmış durumda. Burada bir araya gelerek çözümler üretelim istedik. Karşılıklı istişareler sonunda bir noktaya vardık” dedi.
 
Başkan Köse şöyle devam etti ,”Safranbolu Belediyesi olark daha önce düşündüğümüz ve yeterli olmayan veteriner hekim sayımızı arttıracağız. Çünkü bir veterinerimiz ve büyük bir özveri ile çalışıyor ancak her gün biraz daha artan sokak hayvanlarına, yapılan tedavilere yeterli olmadığı çok net.  Bununla birlikte ekipman olarak ta ilk göreve geldiğimizde bir ultrason cihazı almıştık. Şimdi bunlara yakın zamanda röntgen ve kan sayım cihazını da ekleyeceğiz. Yine gönüllülerimizin bizlerden en büyük isteği olan sokak hayvanlarını besleyecekleri, onlarla ilgilenebilecekleri bir alan. Bu alan ile ilgili de çalışmalarımız başlatacağız. Sokaklardaki dostlarımızla uyum içerisinde yaşamanın yollarını arıyoruz. Benim vatandaşlarımızdan isteğim, çocuklarımıza sokak hayvanlarından korkmamayı öğretmeleri. Korkmak yerine sevmeyi öğretirsek aslında sorun kalmayacak.” 
 
Belediyelerin Kanunen Barınakta Tutma Yetkisi Yok
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Kanun diyor ki; Barınaklarımızda ancak acil müdahale gerektiren durumlarda ameliyat, aşılanma v.b. gibi barınağa alınır. Tedavi süreçleri tamamlandığında alındığı yere geri bırakılır. Bunun haricinde başka bir şey yapma durumumuz yok. Bu vesile ile veteriner hekimlerimize ve gönüllülerimize de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.