ZONDEF'den KGD'ye ziyaret

23 Ağustos 2022 - 12:53

İstanbul'da 9 yıl önce kurulan Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkanı Ziya Öncan ve yönetim kurulu üyeleri, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti.

ZONDEF Başkanı Ziya Öncan, 27- 30 Ekim'de Zonguldak Tanıtım Günleri'nin ikincisini gerçekleştireceklerini belirtti. Bu kapsamda KGD’yi ziyaret eden ZONDEF Yönetim Kurulu, Zonguldak basınından organizasyonun tanıtımı alanında destek istediklerini belirttiler.

KGD Başkan Vekili Fadime Yılmaz Elma ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Zonguldak'ın adını pozitif anlamda farklı illerde ve platformlarda duyuran tüm kuruluşlar bizim için değerlidir. Çalışmalarınızı takip ediyoruz. Zonguldak için olan gayretinizi de tebrik ediyoruz.” dedi.

ZONDEF Başkanı Ziya Öncan'da, bu sene 27-30 Ekim tarihlerinde İstanbul tanıtım günleri ikincisini gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz ZONDEF olarak Zonguldak ile alakalı yapılan tüm çalışmalarda birer Zonguldaklı olarak elimizden geldiğince çalışıyoruz. İstanbul'da faaliyette bulunan Zonguldak derneklerinin bağlı bulunduğu üst kuruluş Zonguldak Dernekler Federasyonu olarak 9 yıldır faaliyetteyiz ve bugünlere geldik. Geçtiğimiz yıl 12 Aralık'ta ilkini yaptığımız Zonguldak tanıtım günlerinin ilk defa olduğu için tabiki meşakkatliydi. Süreçte sıkıntılıydı, bayağı mesafeler kat ettik. Zor süreçler geçirdik ama güzel dönüşlerini aldık. Bu yılda ikincisini gerçekleştireceğiz. Bir yıl olmadan ikincisini gerçekleştireceğiz. O da ayrı bir mutluluk kaynağı bizim için. 27- 30 Ekim'de şimdi geçtiğimiz yıldan aldığımız notlar, almış olduğumuz dönüşler bunların hepsini harmanlayarak. Tabii ki sahadaki aktörlerin gözlemleriyle de oluşan tecrübelerle de bizim de edindiğimiz tecrübelerle bu yıl daha planlı, daha stratejik, metropolden dünyaya açmak, tanıtmak hem kültürel sosyal anlamda, hem de ticari anlamda açmak için çalışıyoruz.

İstanbul'da gibi bir metropolde, çok farklı illerin etkinlik yapmak için mücadele ettiği alanı kullanmak ve izin almak için zorlandığı programda biz yapma başarısını, gayretini gösterirken bu emeklerin bu gayretlerin en iyi şekilde nihayetlenmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla paydaşlarla ortak iş birliği yapmak işbirliği halinde olma düşüncesiyle startı verdik. Bugün de Zonguldak'tayız bu Zonguldak günleri ile alakalı program planlama yapmak değerlendirme yapmak isteyenler yapmak için ve Zonguldak'ın bir değeri olarak gördüğüm için basınla buluşmak istedik. Zonguldak'ın sizlerle amacımız dediğimiz gibi Zonguldak Dernekler Federasyonu olarak güzel bir sinerji yakalamak güzel bir etkinlikle Zonguldak'ın adını daha üst seviyelere daha yukarılara çıkarmaya amacı'nı edindik ve bu bunun için çabalıyoruz."

ZONDEF Kurucu Başkanı Ali Rıza Kiremitçi de Zonguldak tanıtım günleri için Zonguldak basınından tanıtım anlamında desteğini beklediklerini ifade etti.