Uçurum kenarına çelik bariyerli önlem

01 Ekim 2024 - 15:25

Büyükşehir Belediyesi YOLBAK ekipleri, güvenli ulaşım için yürüttüğü çelik bariyer montajı kapsamında Akyazı Boztepe’de risk teşkil eden okul yolunu çevreleyerek daha güvenli hale getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ve kırsal bölgelerdeki tehlike arz eden ulaşım hatlarının güvenliğini çevrelerine çelik bariyer montajı yaparak artırıyor.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın (YOLBAK) yürüttüğü çalışmanın son örneği ise Akyazı Boztepe Mahallesi’nde uygulandı.

Daha güvenli ulaşım

Mahalle girişi ve okul arasında yer alan ve risk teşkil eden 250 metrelik bölüm, çelik bariyerle çevrelendi. Yapılan bu çalışmayla özellikle okula giden öğrenciler, daha güvenli bir ulaşım hattında yolculuk yapacak.

Yürütülen bu çalışma, vatandaşın can güvenliği için şehir genelinde devam edecek.

Tehlike sona erdi

YOLBAK’tan yapılan açıklamada, “Şehrimizde yoğun bir asfalt dönemi geçiren ekiplerimiz ayrıca; yama, oto korkuluk ve yol çizgilerini de içerisinde barındıran hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın can ve mal kaybını en aza indirgemek adına yol kenarlarına ‘çelik bariyer’ çalışmaları yapıyoruz. 16 ilçede program dâhilinde yürüttüğümüz çalışmaları son olarak Akyazı Boztepe Mahallesi’nde gerçekleştirdik. Mahalle girişi ile okul arasındaki 250 metrelik güzergâhı çelik bariyerle buluşturarak öğrencileri ve vatandaşları daha güvenli bir ulaşıma kavuşturduk.