Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

28 Haziran 2023 - 00:34

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ VE ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI YILMAZ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI…

 YILMAZ: “BU BAYRAMIN; YAŞANAN TÜM ZOR VE ACILI GÜNLERİN UNUTULMADAN DUAYLA YÂD EDİLMESİNE, İYİ VE GÜZEL GÜNLERE OLAN İNANCIN YEŞERMESİNE VESİLE OLMASINI DİLERİM.”

 Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz;

“Bayram; sevgidir, sevinçtir, paylaşımdır, dayanışmadır, huzurdur, berekettir, ailedir, kenttir, kente aidiyettir, güzel yarınlar için el ele verip sıkıntılara karşı hep beraber göğüs germektir. Aynı gemide bulunduklarının bilincinde olanların yelkenlerini kent kimliğiyle doldurdukları bir güçtür. Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyetin 100. yılının Kurban Bayramı’nda bu bilinci ve duyguları gelecek 1000 yıllara taşımayı arzulamaktır bayram.” Dedi.

 

Bu bayramın; yaşanan tüm zor ve acılı günlerin unutulmadan duayla yâd edilmesine, ülkemizin yaşadığı felaketler sonucunda dayanışmanın sadece yaraları bir nebze sarabileceğini ancak tedbirin gelecek felaketlerde hayat kurtaracağının unutulmamasını temenni ederek; iyi ve güzel günlere olan inancın, umudun ve farkındalığın yeşermesini diledi. Gelecek 1000 yıllarda da Ankara’da ve ülkenin her kentinde tüm insanların barış ve neşe içinde huzurla nice bayramlar geçirmesi için çalışacaklarını belirtti.

“Bayramın getirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını kentlerimize yayarak daim kılmak istiyoruz.” Dedi.

 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

“Bayramlar asırlık köklü bir tarihin ürünüdür ve hemen her toplumda ortak ritüellere sahiptir. Yeni gelen her kuşakla birlikte farklı değişimlere uğrayan bu kadim kültür geleceğe aktarılır. Aktarılmalıdır da… Çünkü bayramlar, içinde emeği, dostluğu, sevgiyi, dayanışmayı ve neşeyi barındıran kültürel belleğimiz, mirasımızdır. Bu mirası korumak; geçmişin birikimini koruyup geleceğe güvenle aktarmak demektir.”

 

Biliyorum ki bu bayram da ülkenin her coğrafyasında farklı şekilde ama aynı amaçla kutlanacaktır.  Korumanın, kollamanın, paylaşmanın, değer vermenin ve inanmanın önemi yeniden hatırlanacak, her evden farklı umut ve güven dolu sohbetler yükselecektir.”

 

Dünyanın ve Türkiye’nin içinden geçtiği zorlu süreçte, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi olarak, başta Başkent Ankara olmak üzere kentlerde dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik ve hoşgörü iklimini yaymaya gayret gösterdiklerini ifade eden Yılmaz; ben kalarak biz olmanın önemine vurgu yaptı.

 

Bu bayramda da kentler kültürleriyle buluşacak…

Tüm kentler gibi kültür miraslarıyla donatılmış 100 yıllık Cumhuriyet’in başkenti Ankara da; farklı renk, ses ve nefeslerin her birinin ayrı bir değer olduğunun bilinciyle, ben kalarak biz olmanın önemini bilerek el ele verecek, huzurlu, bereketli ve dayanışma içinde bir bayram geçirecektir.

 

Gelecek 1000 yıllarda da bu kentte ve bu ülkede yaşayan tüm insanların barış, neşe, dayanışma, paylaşma, huzur ve bereket içinde nice bayramlar geçirmesini diler, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.