Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında sunum yaptı

10 Ekim 2024 - 19:00

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında sunum yaptı.


Aydın SARAL/BHA-TRABZON
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında sunum yaptı.
Gerçekleştirilen etkinliklerle dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan meme kanserine karşı tarama faaliyetlerini teşvik ederek önlem almak amaçlanmaktadır.
Trabzon İl Sağlık Müdürü  Dr. Hakan Usta,
Meme Kanseri dünyada ve ülkemizde kadınlar arsında en sık görülen ve en sık ölüme neden olan kanserdir. 40-69 yaş aralığındaki kadınlara 2 yılda bir mamografi çekilerek gerçekleştirilen toplum tabanlı taramalarla, erken teşhiste artış sağlanarak, tedavi oranları artırılmaya çalışılmaktadır.

İlimizde tarama mamografisi çekim alanları tüm vatandaşlarımızın kolayca erişebileceği alanlarda aktif olarak sürdürülmektedir. Tarama Mamografi alanlarımız; Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü alanında hizmet veren Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birimi dışında, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü Akçaabat Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birimimizde, Of Devlet Hastanesinde, Sürmene Devlet Hastanemizde, Vakfıkebir Devlet Hastanemizde ve Mobil Mamografi aracımız ile diğer ilçelerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

2024 yılı Ekim ayında 09.10.2024 tarihinde, Trabzon Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü Fatih saplıklı Hayat Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimimiz tarafından; taraması yapılarak İleri Teşhis ve Tedavi Merkezinde tanıları ve tedavileri gerçekleştirilen Hanımefendiler davet edilerek;dedi..
İl Sağlık Müdürü  Dr. Hakan Usta, Başkan, Başkan Yardımcılarımız ve sağlık çalışanlarımızın katılımıyla günün anlam ve önemine ilişkin faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmaları ile konunun önemine dikkat çekilmiş, yaşadıkları zorlu mücadele hakkında kendi öykülerini anlatan onur konuğu Hanımefendilere çeşitli hediyeler takdim edilerek, kokteyl gerçekleştirilmiştir.denildi