TKDK'DAN ÖĞRENCİLERE OKUL ÇANTASI HEDİYE EDİLDİ 

11 Ekim 2024 - 08:48

Kısa adı TKDK olan;Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon-Rize İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında köy okullarındaki öğrencilere okul çantası dağıtımı yapıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD kırsal kalkınma hibe programı çerçevesinde, üreticilere yönelik projelerin tanıtılması amacıyla Rize ili Pazar ilçesi Fuat Ergenç İlkokulu, Aktepe İlkokulu, Vali Erdal Ata İlkokulu ve Hemşin İlçesi Merkez İlkokulu öğrencilerine çanta dağıtımı gerçekleştirildi. TKDK Trabzon-Rize İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU, Pazar Kaymakamı Hamza İNAM ve Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem GÜNDÜZ’ ün katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelindi. Şansal Aydoğdu, kutsal bir görevi yerine getiren eğitimcilere bu zorlu görevde gösterdikleri özverili çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

AYDOĞDU “IPARD III programı 2. Başvuru Çağrı Döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Rize İrtibat Ofisine; 7 Adet Kırsal Turizm ve Rekreasyonel Faaliyetler
6 Adet Arıcılık, Arı Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasını içeren toplamda 13 adet proje başvurusu gerçekleşmiştir.
Bu projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 99,5 Milyon TL olup TKDK hibe desteği yaklaşık 69,5 Milyon TL’dir. Bu rakama TKDK’nın faydalanıcılara sağladığı %20’ lik KDV muafiyeti eklenince toplam destek miktarı yaklaşık 89,5 Milyon TL’yi bulmaktadır.

Söz konusu projeler incelenip, eksikliklerinin tamamlanmasına müteakip yatırımcılar ile sözleşme imzalanarak şehrimize kazandırılacaktır. Bu yatırımlar faaliyete geçtikçe her geçen gün TKDK’ nın ilimizdeki tanınırlığı artacak ve daha fazla sayıda proje alacağımıza inancımız tamdır. Bu yüzden tüm Rize’ li hemşehrilerimi TKDK’ nın destekleri hakkında bilgi almak için Rize İrtibat Ofisimize davet ediyorum. Telefon ile bilgi almak isteyenler 444 85 35’ i arayıp 53’ ü tuşlayarak bilgi alabilirler. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza yeni iş kapıları açacak bu tür faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.