TİMBİR'den tepki: Basın Konseyi, basın meslek ilkelerini ihlal etmiştir, kendilerini sorumlu davranmaya davet ediyoruz

05 Temmuz 2024 - 10:44

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Türkiye aleyhindeki yayınları ve sözde soykırım gibi Ermeni tezlerini savunan Açık Radyo'nun yayın lisansını iptal eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu hedef alan Basın Konseyi'ne tepki gösterdi. Basın Konseyini sorumlu davranmaya ve dezenformasyonun bir parçası olmamaya davet eden TİMBİR'in açıklamasında, 'Basın Konseyi, basın meslek ilkelerini ihlal etmiştir. Kendilerini sorumlu davranmaya davet ediyoruz' denildi.

Türk İnternet Medya Birliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Türk İnternet Medya Birliği olarak “özgür basının” ve “fikir hürriyetinin” sonuna kadar destekçisiyiz. Bunun teminatının hukuk olduğunu ve kuralların herkes için geçerli olduğunu bilmek zorundayız. Bir hukuk kuralını uygulayan kurumlara tepki göstermek yerine meselenin aslını öğrenip kamuoyuna açıklama yapmanın da sivil toplumun bir görevi olduğunu akıldan çıkarmamalıyız.

Bu vesile ile RTÜK’ün tesis ettiği bir işlem ile Açık Radyo’nun lisansının iptal edilmesini kınayan bir açıklama yapan Basın Konseyini sorumlu davranmaya ve dezenformasyonun bir parçası olmamaya davet ediyoruz. Ortada hukuka aykırı bir durum var ise bunun çözüm merciinin yargı kurumları olduğunu bildikleri halde ve işlemin gerekçesinin RTÜK tarafından paylaşılmasına rağmen salt “tepki avcılığı” maksatlı paylaşımlar ile yanıltıcı bilgi paylaşılması sebebiyle , basın meslek ilkelerini ihlal etmiştir. Kendilerini sorumlu davranmaya davet ediyoruz”