TBMM Genel Kurulu'nda Kadına Şiddet Araştırma Komisyonu kuruluyor

10 Ekim 2024 - 20:08

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kadına yönelik şiddetin nedenlerinin ve sonuçlarının araştırılması amacıyla önemli bir adım atıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kadına yönelik şiddetin nedenlerinin ve sonuçlarının araştırılması amacıyla önemli bir adım atıldı. Genel Kurul’da yapılan görüşmeler sonucunda, kadına şiddeti derinlemesine inceleyecek bir araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

Komisyonun amacı, Türkiye genelinde artış gösteren kadına yönelik şiddet vakalarının nedenlerini araştırmak, bu sorunun ortadan kaldırılması için çözüm önerileri sunmak ve mevcut yasal düzenlemelerin etkilerini değerlendirmek olacak. 22 üyeden oluşacak komisyon, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerinden seçilecek.

Komisyonun başkan, başkan yardımcısı ve kâtip üyeleri belirlendikten sonra çalışmalarına başlayacağı ve üç ay boyunca görev yapacağı açıklandı. Bu süreçte komisyon, şiddet mağdurlarının yaşadığı sorunları, bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının önerilerini dinleyecek, uzmanlardan bilgi alacak ve şiddetle mücadele eden kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapacak.

Kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulacak bu komisyonun, hem toplumsal farkındalığı artırması hem de kalıcı ve etkili çözüm yolları sunması bekleniyor. TBMM’nin bu girişimi, kadına karşı şiddetin son bulması adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.(BHA)