RİZE'DE ŞEHİTLER UNUTULMUYOR

02 Temmuz 2024 - 19:33

Rize’de vatan, din ve mukaddesat uğruna canlarını feda ederek şehit olan kahramanlar unutulmuyor.

Rize Valiliği himayelerinde İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde il genelinde metfun bulunan şehitler, şehadet yıl dönümlerinde düzenlenen programlarla anılıyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Anma programlarına dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Allah yolunda cihad edenler, iki güzellikten birine erişmekten başka bir arzu beslemezler. Yani ya zaferi yaşayan gazilerden ya da şehitlerden biri olmayı dilerler. Böyle bir arzu ile, üzerinde Ezan-ı Muhammedi’nin yankılandığı vatan topraklarını korumak için canını hiçe sayan, dinin bekası için gerekli olan değerler uğruna savaşırken hayatını kaybeden aziz şehitlerimize minnet borcumuzu ödeyebilme adına anma programları düzenliyoruz. Şehitlerimizin şehadet yıldönümlerinde camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda din görevlilerimiz, hafızlarımız ve halkımızın katılımıyla hatimler okuyor, ailelerine ziyaretler gerçekleştiriyor, kabir temizliği yapıyoruz. Şehit kabirlerinin bulunduğu mahalle veya köy camilerinde protokol, şehit aileleri ve halkın katılımıyla Kur’an-ı Kerim ve mevlid programı düzenliyor, kabirleri başında dua ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ve Gençlik Koordinatörlerimizin aktif görev aldığı programlara katılanlara Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından kitaplar hediye ediyoruz.” dedi.

Müftü Çakmakçı, ““Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz” ayetinin muhatabı olan, şehadet şerbetini içen ve onu tekrar içmek için Cennetten bu dünyaya dönmeyi isteyen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, insanlığın, can feda etmeye mecbur olmayacağı gerçek bir dünya barışının gerçekleşmesini temenni ediyor, Gazilerimize de sağlık, huzur, ve şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.