RİZE BELEDİYESİ VE HAYVANSEVERLER İŞBİRLİĞİYLE ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

27 Eylül 2024 - 18:48

RİZE BELEDİYESİ VE HAYVANSEVERLER İŞBİRLİĞİYLE, SALDIRGAN TUTUM SERGİLEYEN VE YAKALAMAKTA ZORLANILAN SAHİPSİZ HAYVANLARA KARŞI ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Rize Belediyesi, vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu cami, hastane, okul, yurt gibi yerler ile yamaç mahallelerde saldırgan tutum sergileyen sahipsiz köpeklere karşı önlem almak amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

Hayvansever derneklerin de desteğiyle yürütülecek olan bu kampanya kapsamında saldırgan tutum sergileyen ve belediye ekipleri tarafından yakalanmakta zorluk çekilen sokak hayvanlarının yakalanması ve rehabilitasyonu hayvanseverlerin destekleriyle hedefleniyor. Belediye yetkilileri, bu çalışmaların vatandaşların huzuru ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu konuyu öncelikli hale getirdik ve çalışmalarımızı başlattık” dedi.

Sahipsiz hayvanların yakalanması sürecinde hayvan haklarına saygı gösterilerek çalışmalar yürütülecek ve hayvanseverlerle iş birliği içinde çözüm üretilecek.