Osmanlı mirası Taraklı'nın ulaşımı şimdi yepyeni yüzüyle

27 Eylül 2024 - 18:52

Büyükşehir Belediyesi, asfalt atağı kapsamında Osmanlı mirası Taraklı’nın merkezinden geçen ve ilçe giriş-çıkışı için en önemli güzergâh olan Ankara Caddesi’ni 4 bin ton asfalt kullanarak yeniledi. Turizmin gözdesi olan ilçe bu çalışmayla yepyeni bir yüz kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde sürdürdüğü asfalt atağına hız kesmeden devam ediyor.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) tarafından program dahilinde son çalışma Taraklı’da başlatılmıştı.

Yepyeni bir yüze kavuştu

Osmanlı’nın mirası, tarihi evleri ve gezi noktalarıyla turizmin gözdesi olan Taraklı, Büyükşehir’in ulaşımda attığı adımla yepyeni bir yüze kavuştu.

İlçenin şehre ve civar bölgelere ulaşımı için en önemli güzergâh olan Ankara Caddesi, tüm hatlarıyla sil baştan yenilenerek yeniden ulaşıma açıldı.

“Taraklı’mıza hayırlı olsun”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şehir genelinde plan ve program dahilinde sürdürdüğümüz yol yenileme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. YOL-BAK ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen hummalı bir çalışma ile son olarak Taraklı ilçemizin Ankara Caddesi’nde yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Bin 850 metre uzunluğunda 10 metre genişliğindeki güzergahı ekiplerimiz 4 bin ton sıcak asfalt kullanarak yeni yüzüne kavuşturdu. Yol çizgi çalışmalarını tamamladığımız Ankara Caddesi artık bölge halkına daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkânı sunacak. Taraklı’mıza hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

YOLBAK, şehrin dört bir yanında yeni bir ulaşım altyapısı inşa etmek için tüm güzergahları yenileyerek trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif yollar inşa ediyor.