MEZUNİYET SONRASI İÇ HASTALIKLARI EĞİTİM KURSU
SANKO Üniversitesinde 'Tıp Fakültesi 1. Mezuniyet Sonrası İç Hastalıkları Eğitim Kursu' düzenlendi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, kursun açılışında yaptığı konuşmada, bu ve benzeri programlarının sağlık otoritesi ile iş birliği halinde gerçekleştirilmesinin, etkinliğin yararını artıracağını söyledi.
Geçtiğimiz yıllarda planlanan kurs programlarının Covid-19 pandemisi ve deprem gibi zorunlu nedenlerle yapılamadığını belirten Prof. Dr. Akkın, bu yıl başladıkları kursların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydetti.
İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise sürekli tıp eğitiminin yaşam boyu öğrenme sürecine, önemine, bilimsel gelişimin hızlı değişimine ve zorunlu takibine değindi.
“Tam Kan Sayımı”, “Rutin Hemostaz Testlerinin Değerlendirilmesi” ve “Megaloblastik Anemiler” konularıyla ilgili sunum yapan Prof. Dr. Yılmaz, sürekli tıp eğitiminin, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra başladığını ve hekimlik yaşamının sonuna kadar devam ettiğini, bu amaçla müfredatların 6 yıllık değil 50 yıllık olması gerektiğinin altını çizdi.
Etkinlikte İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Bünyamin Kısacık “Artritli Hastaya Yaklaşım” ve “Romatolojik Hastalıklarda Laboratuvar”, Prof. Dr. Mehmet Baştemir “Hipoglisemi Yönetimi” ile “Hipotiroidizmi Yönetmek / Teşhis Etmek”, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım “Onkolojik Aciller ile Kanser Tarama”, Doç. Dr. Nimet Yılmaz “Akut Pankreatit Yönetimi & Hastaların İzleminde Yaşanan Sorunlar” ve “Çölyak Hastalığı Tanısı”, Dr. Ömer Aydın Yıldırım ise “Demir Eksikliği ve Demir Eksikliği Anemisi” ve “Eser Element Eksiklikleri” başlıklı sunum yaptı.
SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime, farklı kurum ve kuruluşlardan hekimler ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.