KYK Burs ve kredi başvuruları başladı !

08 Ekim 2024 - 14:02

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. Bakanlık, gençleri barınma imkanının yanı sıra maddi olarak da desteklemeyi sürdürüyor.

ANKARA-BHA

Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler, ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Bilgiler teyit edilecek

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Özel durumlu öğrenciler

Başvuru ekranında özel durumu bulunan (şehit/gazi çocukları, anne-babası vefat etmiş olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, sevgi evlerinde büyüyenler, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve milli sporcular gibi) öğrenciler, belge sunmadan başvurularını yapabilecek. Bu öğrencilerin bilgileri bakanlık tarafından kontrol edilecek.

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren “ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK” hatları üzerinden destek alabilecek.