KODER GÜNEYDOĞU TURUNDA 

27 Haziran 2024 - 20:11

Tanınmış Halk Şairi Safiye Samyeli'nin feryadı yedi bölgeyi birbirine kenetledi. 
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 
Marka Patenti Samyeli'ne ait olan, "Bırakın Kızlar Okusun Sosyal Sorumluluk projesi" çığ gibi büyüyor. 
İLK DURAK KADİM ŞEHİR ŞANLIURFA 
Kısa süre içerisinde organize olarak 20.06 2024 tarihinde 57 kişilik ekip arkadaşları ile  birlikte Denizli'den yola çıkan SESKODER ailesi 21.06.2024 tarihinde Şanlıurfa'ya geldi. 
62 farklı il ve ilçe temsilcisi bulunan SESKODER "Sesime Ses Ver Dünya Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanat Ve Eğitim Derneği" Şanlıurfa il temsilcisi Meral Bayat Hanım tarafından teretip edilmiş olan,"Cehalete Karşı İbrahim'ce Baş Kaldırış" adlı şiir ve müzik şölenine katılım sağlayan SESKODER ailesi unutulmaz anlar yaşadı. 
Nur Dağı TV tarafından canlı yayınlanan, Alanya Z TV  Muhabiri tarafından paket çekimleri yapılan programın ardından onur ödülleri törenine geçildi. 
SESKODER ONUR ÖDÜLLERİ HAK SAHİPLERİNE TAKTIM EDİLDİ
İnsanların öldükten sonra heykellerinin dikilmesinin değil yaşarken onurlandırılmasının daha anlamlı olduğunu savunan SESKODER Genel Başkanı Safiye Samyeli " Bizim ülkemizde sanatçıların kıymeti yaşarken değil, ne yazık ki öldükten sonra anlaşılıyor. Yıllarca ülkemizin  kültür ve sanatına hizmet etmiş insanlar bu dünyadan ayrılınca ya heykelleri dikiliyor, ya bir caddeye parka isimleri  veriliyor. Bana göre bu insanlara yaşarken kıymet verilmeli ve onere edilmeliler. SESKODER olarak geçtiğimiz ay başlatmış olduğumuz Onur Ödüllerimizi bu günde bundan sonra da taktim etmeye devam edeceğiz." dedi. 
Yılın En başarılı TV Kanalı Onur Ödülü 6 Şubat depreminde Adıyaman ilinin Acıyaman olduğu günlerde bile görevini aksatmamak için deprem çadırından yayın yapan Mercan TV Program Yapımcı ve sunucusu Fahretin Çelik'ge takdim edilirken, Yılın  En İyi Çıkış Yapan Derneği Onur Ödülü 
Bayki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mahmut O gül'e Yılın En İyi Çıkış Yapan Şair Yazar Onur Ödülü
Şair yazar modoretör Meral Bayat'a, Yılın Gönül  Elçisi Onur Ödülü, Sosyal Sorumluluk Proje Kordinatörü Mehmet Şah Kalgı'ya, Yılın Edebiyata Katkı Onur Ödülü Hasan Karabay'a
Yılın Edebiyata Destek Onur Ödülü Ahmet Büyükburç'a takdim edilirken, Araştırmacı  Yazar Halk Şairi Mansur Ekmekçi'ye 45. Sanat Yılı Onur Ödülü Şair Yazar Gazeteci Cahit Günay'a 25. Sanat Yılı Onur Ödülü, Mehmet Acıoğlu, Mehmet Sarmış, Halil Manuş, Elif Sümer, Hülya Alptekin, Remzi Kara, Mehmet Emin Tapan,İbrahimTezölmez, Nuray Mermertaş, Gül Kaçar ,Şair Yazar
Fatma Eminoğlu,Dilek Çiftçi,Sema Kutlu ,Özgür Genğeç,Yaşar Süleyman Özbay, Şule Yatağanbaba ve Sadet Arslan'a katılım vedesteklerinden dolayı Onur Belgesi takdim edildi.